Balhé Semjénben – “Nem volt eddig divat, hogy ilyen légkörben focizzunk…”


A jelek szerint az idény végére egyeseknél elszakadt a cérna. A Kállósemjén–Encsencs (2–1) megyei másodosztályú összecsapás szünetében kitört balhé legalábbis erre utal. A vendégek szerint ugyanis egyik futballistájukat bántalmazták, aminek rendőrségi ügy lesz a következménye.

– Hogy is mondjam, nagyon érdekes hangulat uralkodott, az egyik hazai vezetőt, aki először rendező volt, majd hirtelen már nem, az első félidő közepén elküldte a kispad mellől a játékvezető – merült a részletekbe Szedlár János, az encsencsi egyesület elnöke, a csapat edzője. – Ettől függetlenül ő végig ott tevékenykedett, uszításával adta az alaphangot… A szünetben vonultunk az öltözőbe, amikor az elzárt folyósón az egyik helyi játékos, aki nem szerepelt ezen a mérkőzésen, megtámadta a futballistánkat és megütötte. Lökdösődés alakult ki, megkíséreltük csitítani hangulatot, miközben néhány hazai néző átmászott a korláton, láthatólag szerettek volna megfenyíteni bennünket, úgy kellett őket visszafelé lökdösni. Szerencsére néhány rendező felismerte, hogy ebből nagyobb baj lehet, végképp elszabadulthatnak indulatok, ők próbálták megfékezni a saját szurkolóikat, így jutottunk be a folyósra. A megütött játékost természetesen lecseréltem, nem tettem ki további feszültségnek. Lejátszottuk a mérkőzést, bár megmondom őszintén, megfordult a fejünkben, hogy jelen körülmények között nem megyünk ki a folytatásra. Maradtunk, mert akadt példa arra a közelmúltban, hogy hasonló esetben ezért a vétlen csapatot büntették… Elhangzott néhány fenyegetés a helyi nézők részéről, de valószínűleg győzött a józan ész, mivel a lefújást követően már nem volt probléma. Mindenesetre a rendőrségi feljelentést megteszem, hiszen nem volt eddig divat, hogy ilyen légkörben focizzunk, amit még egyszer nem is akarunk átélni.

Természetesen Gáll László, a kállósemjéni egyesület elnöke is ecsetelte az eseményeket, nem meglepő módon, „némileg” eltérő véleményt megfogalmazva.

– Mi egy kicsit másként láttuk az egészet. Az encsencsiek egyik legjobb játékosa az első félidőben állandó szópárbajt vívott a közönséggel, amit folytatott az első félidő végén, az öltözőbe vonulás közben is. Azt mondta annak védőnknek, aki történetesen éppen őt fogta a mérkőzés során, hogy bele fogja taposni a fejét a sárba. Na ezt többen hallották a nézők közül és nemtetszésüket nyilvánították ki. Erre a vendégek labdarúgója anyázni kezdett, ezt viszont már nem bírták a drukkerek idegekkel, beugráltak a korláton belülre, a rendezőség tagjai azonban mindvégig a játékos és a szurkolók között álltak, ütésváltás pedig nem volt. Ehhez annyit, a lecserélt vendégjátékos a második félidőben a kispadon ült, de senki nem szólt hozzá. Meggyőződésem, az égvilágon semmi nem történt volna, ha a érintett encsencsi labdarúgó viselkedésével nem provokálja ki a cirkuszt.

KM-KT

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/5GceIEz0A5c/3679484
Felkapott
További hírek