Balkányban akadt a nagykállói rendőrök horgára a biri férfi

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást N. A. 22 éves biri lakos ellen. A férfi 2020. június 4-én segédmotor-kerékpárral közlekedett Balkány belterületén, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. A járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították.
A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit július 3-án gyanúsítottként hallgatták ki, vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek – olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek