Befejeződött iskolánkban a „Családok és iskolák együtt” családokat megcélzó komplex drogprevenciós program

Véget ért a „ Családok és iskolák együtt” családokat megcélzó drogprevenciós program, mely decemberben indult el iskolánkban az Egészségfejlesztési  Iroda Nagykállói Járás szervezésében. A szülők is és a diákok is hat-hat alkalommal vehettek részt az interaktív foglalkozásokon. A program célja a  szülők, diákok részére hiteles információk és tanulságok bemutatása, a tudatmódosító szerek megismerése, megértése, egészségtudatos gondolkodás kialakulásának elősegítése, valamint egészségesebb alternatívák bemutatása volt. A résztvevő tanulóink megtanulták, hogy hogyan viselkedjenek és mondjanak nemet, ha valaki alkohollal, cigarettával vagy kábítószerrel kínálja őket. A cél az volt, hogy időben felismerjék a veszélyt, arra megfelelően tudjanak reagálni, s hiteles képet kapjanak arról, milyen romboló hatással lehet a kábítószer az életükre. A programban részt vevő szülők is nagyon sok hasznos információ birtokába jutottak.

Köszönjük Dallos Katalin Mária és Laczkóné Majer Réka pszichológusoknak és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak az odaadó munkáját!

 

Forrás: http://altalanos.nagykallo.hu/2019/04/befejezodott-iskolankban-a-csaladok-es-iskolak-egyutt-csaladokat-megcelzo-komplex-drogprevencios-program/
Felkapott
További hírek