Boldog születésnapot Cantarella!

A fennállásának 25 éves évfordulóját ünneplő Cantarella kórus idén is karácsonyi hangversenyével bűvölte el a közönséget Nagykállóban.

A harmadik adventi hétvégén ismét megteltek a római katolikus templom padsorai a szépre, a zenei élményre vágyó közönséggel, akiknek a kórus tagjai ezúttal is repertoárjuk legszebb – adventi és karácsonyi – műveit adták elő, amihez társultak a Muzsika Zeneiskola Kamarakórus fiatal tehetségei is.

A ünnepi hangverseny előtt Pappné Zsoldos Judit, a Cantarella Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd beszélt arról, hogy annak idején az óvoda ének-munkaközösségének tagjaiból, elsősorban saját maguk örömére és a gyermekek zenei ízlésének fejlesztését megcélozva alakult együttesük. Az elmúlt negyedszázad során az együtténeklések, a fellépések, a koncertek, a közös programok tovább erősítették, fejlesztették közösségünket és zenei tudásukat. Majd köszönetet mondott karvezetőjüknek, Bódi Viktóriának, aki 25 éve igényes és lelkes munkájával tartja össze a tagokat. Zongorakísérőjük, Jeneiné Právicz Julianna, aki nemcsak a dalokat kíséri, hanem a hallgatóságot is gyönyörködteti játékával. A közönség a közös munka gyümölcsét az együttes karácsonyi hangversenyén ismét megtapasztalhatta. Az est emlékezetes pillanata volt, mikor a kórus és az hallgatóság tagjai közösen énekelték az ismert karácsonyi dalokat.

Az előadók ezúttal is elvarázsolták a közönséget, melyét Ruszki Gábor római katolikus plébános mondott köszönetet a Cantarella énekeseinek és a Muzsika Zeneiskola növendékeinek, akik, mint ahogyan a lelkész mondta, igazi harmóniát teremtettek énekszóval és hangszeres muzsikájukkal a templom falai közözött. Gábor atya köszöntője végén egy tortával is meglepte az idén jubiláló kórus tagjait.

A hangverseny ezúttal is ingyenes volt, a belépődíjra szánt összeget a vendégek az élményszerző Cantarella énekkarnak ajánlhatták fel, melyet a működésük 25 éve alatt előadott zeneművekből összeállított CD hanganyagának megjelenésére fordítják.

 

Forrás: http://nagykallo.hu/boldog-szuletesnapot-cantarella/
Felkapott
További hírek