Családi délután a Kollégiumban

Hagyományteremtő céllal ” Családi Délután” elnevezésű programot szerveztünk a kollégiumban, az egészséges életmód jegyében.

Rendezvényünknek a hagyományteremtésen kívül fő célja volt, hogy a szülők, a kollégisták és a nevelők, illetve a meghívott szakemberek együtt töltsenek el egy tartalmas délutánt, az állandóan aktuális téma: az egészséges életmód népszerűsítésével.

A résztvevők  az aulában több “állomáson” vehettek részt aktívan a programokban, kötetlenül, saját tempójuk és érdeklődésük alapján. Lehetőség nyílt egészségügyi állapotfelmérésre, a nagykállói EFI szakembereinek közreműködésével. Vércukor, koleszterinszint, vérnyomás,  testmagasság, testsúly, testzsír szint, testtömeg index- mérés mellett megismerkedhettünk az “okos tányérral”, amely a helyes táplálkozás szerepét szimulálta a táplálkozási piramisban. Az elhangzottak megértését teszttel lehetett ellenőrizni. A vidám családias délutánt a közösen elkészített zöldség-gyümölcs turmixok kóstolása édesítette meg, majd a kollégistákra jellemző csütörtöki éhséget, ízletes zsíros bagett szendvicsek csillapították. Nagy népszerűségnek örvendett a csillámtetkó készítése, a kicsik, a nagyok, a lányok és a fiúk körében is.

Nagyon vidám és tartalmas délutánt töltöttünk együtt, ahol mindenki jól érezte magát!

 

Írta: Vargáné Gyebrószki Ágnes

Fotók: Gazdag Tibor

Forrás: http://www.koranyigimi.hu/2019/06/13/csaladi-delutan-a-kollegiumban/
Felkapott
További hírek