Családi nap a közösségépítés jegyében

Nagykálló Város Önkormányzata szervezésében a nyár utolsó napján, a városi strandon került megrendezésre a változatos, vidám programokkal tarkított Családi Nap, az EFOP-1.5.3-16-2017-00041 kódszámú „Humán szolgáltatások fejlesztése Nagykállóban és térségében” című pályázat keretében. A rendezvény szempontjából, a projekt célja a közösségformálás, s a helyi kisközösségek társadalom-szervező szerepének megerősítése volt, melyet többek között generációs, valamint egészségfejlesztést és testmozgást célzó programokkal valósítottak meg a szervezők.

A nagykállói családok augusztus 31-én megtöltötték a város közkedvelt szabadtéri helyszínét a Nap Strandot, ahol minden korosztály talált magának kedvére való programot az egész napos eseményen. Így például, a gyermekeket kézműves és öko-kézműves foglalkozásokkal, valamint ügyességi játékokkal várták, a szülők és az idősebb generáció tagjai számára pedig általános állapotfelméréssel készültek a szervezők.

Az újrahasznosítás, a környezettudatosság szempontja mellett, a különböző jellegű foglalkozások pedagógiai tartalmára is igyekeztek figyelni, s a Montessori-módszerek alkalmazásával, a szem-kéz koordináció, a finommotorika (kézügyesség) fejlesztését tűzték ki célul. A kézműves foglalkozások széles skáláján felül, a logikát, koncentrációt fejlesztő játékok, valamint az ügyességi játékok is helyet kaptak a repertoárban. Mindezeknek megfelelően az érdeklődő gyermekek többek között uzsonnás kendőt készíthettek, köveket festhettek, háztartási papírhulladékokból kreált játékokkal tehették próbára logikai és koncentrációkészségüket, az újrahasznosítás jegyében ceruzatartót barkácsolhattak konzervdobozból, valamint lángosevő, vízhordó és egyéb más ügyességi csapatjátékokon tehették próbára magukat.

A nagykállói Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott az önkormányzat által szervezett ingyenes Családi Naphoz, melyen hasznos, egészségmegőrzéssel, egészségügyi tanácsadással kapcsolatos színes programokkal, sportbemutatókkal, egészséges ételek kóstolójával szólították meg az érdeklődőket.

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek