Diákoknak tartott előadást az iskola rendőre Szakolyban

Szakolyban, az Arany János Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnáziumban tartott előadást 2017. november 14-én Lovas József r. zászlós, az iskola rendőre. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Balkányi Rendőrőrsének munkatársa felhívta a tanulók figyelmét a 112-es központi segélyhívószám megfelelő használatára, majd a közelgő téli időszakra vonatkozóan hasznos baleset-megelőzési tanácsokkal látta el a diákokat. Kihangsúlyozta, hogy saját biztonságuk érdekében a korai sötétedés miatt indokolt és szükséges az iskolából hazafelé tartva a megfelelő fényvisszaverő ruházat viselése, valamint kerékpárjaikon a kötelező tartozékok hiánytalan megléte.

A kerékpár elengedhetetlen tartozékai:

– Megbízható, könnyen kezelhető kormányberendezés.

– Két, egymástól függetlenül működő fékberendezés, melyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat.

– Egy első lámpa, amely fehér vagy kadmium sárga, folyamatos vagy villogó fényt biztosít és sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről látszik.

– Egy hátsó lámpa, amely piros, folyamatos vagy villogó fényt biztosít és sötétben, tiszta időben legalább 150 méterről észlelhető.

– Elől egy fehér, hátul egy vagy két piros színű, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú fényvisszaverő.

– Legalább az első keréken, legalább két borostyán sárga, kétoldalas küllőprizma vagy a gumi két oldalán lévő fényvisszaverő csík, illetve két darab fehér, küllőre pattintható fényvisszaverő cső.

– Hangjelző berendezés, ami csak csengő lehet. (duda, kürt, stb. kizárva!)

– Fényvisszaverő ruházat. A kerékpárral éjszaka és korlátozott látási viszonyok között abban az esetben szabad közlekedni, ha a kerékpáron vagy a kerékpároson előre fehér-, hátrafelé piros színű, folyamatos vagy villogó fényt adó lámpát és fényvisszaverőt helyeztek el, és lakott területen kívül a kerékpáros fényvisszaverő mellényt, ruházatot visel.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/tsbVzRFys4k/3682437
Felkapott
További hírek