Duci nénit kilencvenedik születésnapján köszöntötték

A város vezetője, Horváth Tibor polgármester és Tóth Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte Hidy JózsefKárolynét, Duci nénit 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepelt otthonában nagy örömmel és lelkesen fogadta a köszöntésére érkezőket.

„Életünk minden szakaszának meg volt, van és meg is lesz a maga kihívása, lehetősége, szépsége. Idős korban az emlékeknek olyan értékük van, mint fiatal korban az álmoknak… Az idős kor tapasztalatával tudjuk, mi a jó és mi az a rossz, amit el kell kerülni…” Ezekkel a gondolatokkal és Miniska Zsejke versével köszöntötte Duci nénit 90.születésnapja alkalmából Domokos Árpádné, a Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője. Nagykálló Város Önkormányzatát képviselve Horváth Tibor polgármester és Tóth Zoltán önkormányzati képviselő adta át jókívánságait, a kormány és a település vezetése ajándékát az ünnepeltnek. Hidy Józsefnét, leánykori nevén Lengyel Ilona Erzsébetet, Nagykállóban mindenki csak becenevén, Duciként ismer. A jó egészségnek örvendő ünnepelt életbölcsességgel, jó kedéllyel mesélt születésnapján életéről, családjáról, fiatal éveiről és a munkás mindennapokról.

Duci néni 1930. augusztus 12-én születtem. A középiskola elvégzése után – akkor még – Nagykállói Községházán állt munkába, itt ismerkedett meg későbbi férjével, Pócsi Mihállyal, aki a járásbíróságon irodatiszt volt. 1948-ban kötöttek házasságot. Négy gyermekük született – három fiú és egy lány. Mindössze 16 év után vesztette el férjét. Egyedül nevelte, taníttatta gyermekeit, s az építőipari KTSZ-bendolgozott könyvelőként. Évekkel később kötött házasságotmásodik férjével, Hidy József Károllyal, akivel Kanadában, Torontóban telepedtek le. Duci néni személyiségéből adódóan ott is tevékenyen kivette részét a társadalmi munkából. A Torontói Magyar Házban előbb ellenőrként dolgozott, utána igazgatósági, majd vezetőségi tag lett, később kulturális igazgató. 25 év után költöztek vissza Nagykállóba.

-Engem a jó Isten mindig nagyon szeretett! Sok rossz volt az életemben, de az Istenbe vetett hitem átsegített a nehézségeken. Mindent úgy fogadtam el, ahogy ő adta. Soha nem zúgolódtam. Ő mindig mellettem állt és segített. Csak ő benne bíztam és bízok ma is! Talán ez a hosszú életem titka –véli Duci néni, majd hozzáteszi: a sok rossz mellett sok jó is ért. Jelenleg hét unokám és nyolc dédunokám van, boldog nagymama vagyok.

Duci nénit mind a mai napig társadalmi, szociális, karitatív tevékenysége és politikai szerepvállalása miatt is jól ismerikNagykállóban. Az unalom szót még hírből sem ismeri, ennyi feladat mellett lehetősége sincs rá. Pihenésként keresztrejtvényt fejt, mint mondja, ez nagyon jól megmozgatja az agyam, vagy a több száz kötetes könyvtárából választ olvasnivalót magának.

-Az ad erőt, hogy tudok mozogni, nem vagyok egész nap a négy fal között, hanem folyamatosan megyek, intézkedek, a közelmúltban például a kiskállói kápolna falán helyeztünk el emléktáblát, nagy örömmel vettem részt, segítettem ennek is a szervezésében. Családtagjaim ugyan aggódnak, sokszor mondják, hogy nem kéne már ennyi feladatot elvállalni, de amíg bírom, megyek, csinálom, majd utána ülök a fotelban – teszi hozzá jó kedélyűen a szépkorú városlakó.

Duci néninek jó egészséget, családja körében még sok boldogságban eltöltött évet kívánunk!

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek