Eboltás időpontjának halasztása!

Tisztelt nagykállói lakosok!

 

Amint azt az utóbbi években, évtizedekben megszokhatták minden év április hónapban tartjuk az ebek veszettség elleni kötelező védőoltását és parazita elleni kezelését.

A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel azonban  akkor járunk el helyesen ha az oltások végrehajtását egy későbbi időpontban végezzük el.

A háznál  és  a rendelőben történő oltások elvégzésére továbbra is van lehetőség, de a járvány jelenlegi állapota miatt ezt inkább csak azoknak ajánlanám, akiknek ez nagyon sürgős / pl. állatútlevél/.

Dr. Bognár Lajos országos főállatorvos 2020. március 17-én kelt ÉFHÁT/75/2020. sz. levelében arról kaptunk tájékoztatást, hogy a hatóság nem fog szankciókkal élni a rendszeresen oltott ebek tartóival szemben, akik az évente esedékes veszettség elleni védőoltást határidőben nem adatják be.

Végezetül én is azt szeretném kérni mindenkitől, hogy tartsa be az előírt intézkedéseket, figyeljünk oda magunkra és másokra is, hogy ha eljön az eboltás ideje mindenki hiánytalanul és egészségben ott tudjon lenni!

Kívánok mindenkinek jó egészséget és kitartást az elkövetkezendő nehéz időkre.

Kérem, hogy maradjanak otthon, csak akkor menjenek bárhova, ha az elengedhetetlenül szükséges.

 

                                                                                                Dr. Öhschläger István    

                                                                                                           állatorvos                                                                                  

 

 

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek