Egész nyáron ingyenes volt az úszásoktatás Nagykállóban

Július elsejétől augusztus második feléig több korosztálynak indult ingyenes úszásoktatás a Nap Strandon. Népszerű volt a tanfolyam a városlakók körében, a nyár folyamán több mint 150-en vettek részt az oktatáson.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a nyári szezonban úszótanfolyammal várták az érdeklődőket Nagykállóban. A kéthetes turnusokban tartott oktatáson csoportonként körülbelül húsz fővel vehettek részt gyerekek és felnőttek, kezdő és haladó szinten, a Nap Strandon szervezett ingyenes úszótanfolyamokon. Az oktatás ideje alatt a résztvevők a vízhez szoktatás és a mellúszás alapjait sajátították el: előbb a gyógy- és gyermekmedencében, majd a mélyvízben erősítettet.

Az oktatáson a városlakók ingyen vehettek részt, Nagykálló Város Önkormányzata ugyanis a „Humán szolgáltatások fejlesztése Nagykállóban és térségében” című EFOP-1.5.3-16-2017-00041 azonosítószámú Európai Uniós projektnek köszönhetően az idei évben térítésmentesen biztosította ezt a lehetőséget minden korosztály számára.

– A pályázat elnyerésekor célul tűztünk, hogy a támogatásból elsősorban olyan programokat szervezzük, valósítsunk meg, amelyek által jobb minőségű szolgáltatásokhoz juthatnak a városlakók – mondta Juhász Zoltán polgármester. –  Nagy öröm számomra, hogy a nagykállói gyerekeknek és felnőtteknek – többek között – ingyenek úszásoktatást is tudtunk biztosítani. A tanfolyam nagy népszerűségnek örvendett, elsősorban a gyerekek körében. A szülők szeretnék, hogy gyermekeik már óvodás korban hozzászokjanak a vízhez, megszeressék az úszást, magabiztosan mozogjanak a természetes vízben és az uszodában egyaránt. Az úszás ugyanis segít a helyes testtartás kialakításában és az izomzat arányos fejlődésében, valamint az egészséges életmódra nevelésben is. A nyár folyamán több mint 150-en vettek részt a különböző korosztályokból a tanfolyamokon. Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a nagykállói strandot ilyen célra is hasznosítani tudtuk, hiszen a tanfolyamoknak köszönhetően a kihasználtsága is javult.

Nagykálló Város polgármestere emellett egy további jó hírrel is szolgált a strand, a fürdőzés kedvelőiek: „azok, akik egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni az idei évben szervezett ingyenes úszótanfolyamokon, vagy tovább szeretnék tökéletesíteni megszerzett tudásukat, azoknak a jövő évben is térítésmentesen tudjuk biztosítani ezt a lehetőséget a Nap Strandon” – tette hozzá Juhász Zoltán.

A tanfolyamokon a délelőtti órákban a gyerekek, esténként pedig a felnőttek vehették birtokba a medencéket. Az oktatók a kicsiket és a nagyokat is saját tanulási sebességüknek megfelelően tanították, hiszen fontosnak tartották, hogy a vízben teljes biztonságérzetük legyen. Ennek érdekében nem a medence széléről, hanem bent a vízben segítették az úszótanfolyamok résztvevőit.

Forrás: http://nagykallo.hu/egesz-nyaron-ingyenes-volt-az-uszasoktatas-nagykalloban/
Felkapott
További hírek