Egészség nap – „Szertelenül” a Kollégiumban

Szertelen Nap címmel a nagykállói EFI munkatársaival drogprevenciós programot szerveztünk a kollégiumban.

Az egész délutát kitöltő változatos program sorozat célja az volt, hogy többirányból világítsa meg a diákok számára a drog fogyasztás káros hatásait, következményeit, illetve alternatívákat kínáljon fel, kedvet ébresszen, különböző mozgásos tevékenységekhez a szabadidő hasznos eltöltésére.

A mozgás szertárból, előszőr a Mediball – bemutató került elő, mely egyszerre nyújtott élményt az egész kollégiumi közösségnek az aulában. A látványos bemutató után, minden csoport különböző előadáson vett részt. Orvos előadásában megtudhattuk, hogy a legális és illegális szerek milyen hatást gyakorolnak a szervezetünkre. Jogász, és rendőr előadóink elmondták a droghasználat büntetőjogi következményeit, és a rendőrségi eljárás menetébe is beavattak minket. Pszichológus szakember is elemezte, miért lesz problémás a szerhasználattól egy cselekvés.

Számos kérdésre választ kapva, ismét a mozgás kapta a főszerepet, így minden csoport, csoportvezetőjével részt vehetett egy-egy bemutatón.

A STREET DANCE egyesület táncbemutatóján, és CAPOEIRA bemutatón szórakozhatott 2-2 csoport, míg a másik 4 csoport Zenés AEROBIK órán és a RÉSZEG SZEMÜVEG akadálypályán próbálhatta ki magát.

Bízunk benne, hogy diákjaink amellett hogy jól szórakoztak, a délután folyamán megértették hogy „SZERTELENÜL”  is elérhető a hőn áhított boldogság-szabadság érzés!

Írta: Vargáné Gyebrószki Ágnes

Fotók: Gazdag Tibor

DSC_0353

Forrás: Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Felkapott
További hírek