“Egyik napról a másikra elfogytunk” – Felesleges izgalom helyett költözés


Labdarúgás. Akárcsak a tavaszi nyitányon, az aktuális hét végi fordulóban is rövidebb lesz a program a megyei első osztályban. Miként legutóbb, momentán is két mérkőzést halasztottak el, hangsúlyozzuk jelen állás szerint a Baktalórántháza–Nagyhalász és a Mátészalkai MTK–Nagyecsed találkozót odázták el. Persze, a műsorterv még változhat, ember nincs, aki biztos időjárási programmal szolgál a következő napokra…

Mindenesetre a mándoki, valamint a sényői vezetők semmit nem kívántak a véletlenre bízni, mindkét egyesület műfüves pályára „vitte” a szombatra, illetve vasárnapra kiíírt fellépést. Így legalább megkímélik magukat a felesleges izgalmaktól: egyrészt nem szükséges félóránként aggódva nézni a katlan állapotát, másfelől kárt sem tesznek saját létesítményeikben. A mándokaiak ideiglenesen Kisvárára költöznek, méghozzá annak reményében, hogy a Rakamaz elleni összecsapáson vígaszt leljenek a nyírgyulaji turnán elkövetett malőr után. A szerdai kupameccsüket elnapoló, továbbra is makulátlan mérleggel a tabella tetején trónoló Sényő azt a Tuzsért fogadja Nyíregyházán, amelynek ez a bevetés lesz az idei premier.

Ugyanakkor egyáltalán nem kizárt, hogy újfent tótágast áll a papírforma. Az előző körben – az akkor még sereghajtó – Kótaj alaposan „befűtött” a Fehérgyarmatnak, ezúttal pedig a Nyírgyulaj „megviccelésére” készül. Mert bár a Pók-sereg elmozdult az utolsó helyről, nem csupán kihajolni, hátradőlni is veszélyes, pláne, hogy még hosszú utat kell bejárnia. A Dombrád is becsülettel tette a dolgát az esélyesebb Vásárosnaménnyal szemben, a bökkenő csak annyi, pont nem járt érte. Ekképpen ők is a Gyarmat legyűrésével tartanák életben esélyüket a megkapaszkodásra.

Vérbeli presztízscsatának ígérkezik a Tarpa–Austria Juice-Vásárosnamény ütközet, vagyis a beregi élcsapatok összecsapása. Erre a kilencven percre klasszikusan illik az egyébként agyonkoptatott közhely: bármi megtörténhet… Ehhez annyit, ezt a kilencven percet is műfüvön rendezik.

KT

Szakvezetői várakozások: 17. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Mándok (4.)–Rakamaz (14.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Az elmúlt héten sikerült egy nagy skalpot begyűjtenünk, csak nem mentünk vele semmire… A Rakamaz ellen hasonló ugyanolyan hozzáállást várok a fiúktól, mint Nyírgyulajban, mert mindenképpen meg kell nyernünk ezt a mérkőzés.

Posta Sándor, rakamazi edző: – Ismerem az erőviszonyokat, tudom, hogy a Mándok erős csapat, de nekünk nincs más választásunk, helyzetünkből adódóan minden meccsből a legtöbbet kell kihozni.

(A mérkőzést a kisvárdai műfüves pályán játsszák)

Dombrád (16.)–Fehérgyarmat (11.)

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nincs mit beszélni, ezt mérkőzést meg kell nyerni.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Úgy készülünk, hogy lesz meccs. Innentől kezdve sok múlik az időjáráson, de nem minden. A rossz hír az, hogy ismét az utolsóval játszunk.

Tarpa (7.)–Austria Juice-Vásárosnamény (5.)

Márton István, tarpai edző: – Igaz, hogy az első meccsünk elmaradt, ugyanakkor a csapatok többsége túl van a rajton, hála’istennek még olyan játékosok is tudtak játszani az elmúlt hétvégén, akik hétközben még influenzások voltak. Bajnoki meccsre betegek, így „csak” Kárpátalján, a Téli Kupán tudtak részt venni! Így debütálásként, mindenféle mellébeszélés helyett, nincs más választásunk, mint a szezon legfontosabb mérkőzésén begyűjteni mind a három pontot!

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Tarpán nagyon komolyan veszik a focit, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy remek szakmai stábbal rendelkeznek, ezért sokan a hazaiakat tartják esélyesebbnek. Mi nem a legjobb előjelekkel várjuk mérkőzést, mivel azonban ez rangadó, minden elképzelhető.

Tiszavasvári (10.)–Balkány (9.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Nem kezdtük eredményesen a „tavaszi” szezont, ezen szeretnénk javítani a hétvégi mérkőzésen. Célunk, hogy helyet cseréljünk a tabellán Balkánnyal.

Mirgai László, balkányi edző: – Sajnos, az influenzajárvány nem kímélte csapatunkat, egyik napról a másikra elfogytunk, ezért köszönöm Szécsi Szabolcs tarpai polgármester úrnak a sportszerű közbenjárását, hogy a tavaszi első fordulóban belement a halasztásba. A Tiszavasvárinak nem sikerült a rajt, ezért is nehéz mérkőzésre számítok, nem tudom, a betegségek mennyit vettek ki a fiúkból, de bízom benne, hogy helyén lesz a szívük és sikerül jól szerepelni.

Vasárnap

Kótaj (15.)–Nyírgyulaj (2.)

Pók Csaba, kótaji edző: – Az idegenbeli bravúr csak akkor ér valamit, ha most a hazai pályán is hasonlóan sikeresek leszünk.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Szeretnénk végre a pályán is nyerni, ami nem lesz egyszerű feladat.

Sényő-Carnifex (1.)–Tuzsér (8.)

Sándor Tamás, sényői edző: – Sajnos, a hét végén nem mindenki állhat rendelkezésünkre, mivel sokan betegséggel küszködnek. Vissza kell térnünk a műfüves pályára, mert a sényői katlan jelen pillanatban használhatatlan, ezzel együtt azon úton kell tovább mennünk, amit elkezdtünk.

Antal István, tuzséri edző: – Legelőször is gratulálni szeretnénk a Sényőnek, hogy kupaszereplésével a megye jó hírnevét öregbítette. Az esélytelenek nyugalmával készülünk, mindemellett vannak problémáink, tisztes helytállást várok.

(A mérkőzést Nyíregyházán, az örökösföldi műfüves pályán rendezik)

A Baktalórántháza–Nagyhalász mérkőzést május 1-én játsszák. A Mátészalkai MTK–Nagyecsed találkozót április 11-én rendezik.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/tlWBWcN9Pyw/3783133
Felkapott
További hírek