Életmentő eszközök kerültek Nagykállóba

A napokban elsősegélyládát és defibrillátort helyeztek ki a Nagykállói Járási Hivatalba. Az eszközöket a megyei Kormányhivatal vásárolta meg több mint 4 millió forintból a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében működő hivatalok és kormányablakok számára.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal járási hivatalaiban és a kormányablakokban naponta több száz ember fordul meg, ilyen ügyfélforgalomnál, sajnos, elkerülhetetlenek a kisebb–nagyobb rosszullétek, szívproblémák. A hirtelen szívmegállás ugyanis globálisan az egyik vezető halálok. Ezek kezelésére, elhárítására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 21 darab elsősegélyládát és 13 darab, kifejezetten nyilvános helyeken való használatra tervezett defibrillátort vásárolt meg több mint 4 millió forintból. A 13 darab defibrillátor a legnagyobb ügyfélforgalmat bonyolító, járási székhely szerinti kormányablakokba kerültek kihelyezésre, emellett valamennyi megyei kormányablak egy elsősegélyládát kapott. Így a Nagykállói Járási Hivatalba is egy defibrillátort és egy elsősegélyláda került.

Az eszközöket a Miniszterelnökségtől kapott hazai forrásból, a megyénkben kialakított Kormányablakok fejlesztési programjából finanszírozta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal. Az életmentő műszereket június 22-én dr. Polgári András, a Kormányhivatal főigazgatója adta át a járási hivatalok képviselőinek.

Forrás: http://nagykallo.hu/eletmento-eszkozok-kerultek-nagykalloba/
Felkapott
További hírek