Elkószáló közmunkások – Orosz Mihály Zoltán szerint minden tisztázódhat


Elmondta, hogy valójában 8 település érintett, ennyien nyújtottak be bírósági felülvizsgálati kérelmet, amiből négyet – közöttük Érpatakét – nemsokára tárgyalni is fogja a bíróság. – A felülvizsgálat során még tisztázódhat, történt-e a közmunkaprogrammal összefüggésben szabálysértés, s reméljük, hogy a bíróság azokat a cáfolatokat is figyelembe veszi, amelyeket a kormányhivatal egyáltalán nem mérlegelt. A településvezető elmondta azt is, hogy véleménye szerint a kormányhivatal döntése a közigazgatási hatósági eljárásról szóló 2004-es törvény szabályaival sincs összhangban.

– Kértük a törvényszéken, vonják össze a 8 ügyet, de nem tették meg, holott a tartalma mindegyiknek ugyanaz, csak az ügyiratok számában és összegszerűségükben különböznek. Simon Miklósnak pedig abban kellett volna közbenjárni, hogy amíg a bírósági felülvizsgálat nem jogerős, ne szabjanak ki szankciókat – jegyezte meg zárásképpen, majd hozzátette: – Amennyiben kiderül, hogy a kormányhivatal hibázott, kártérítést kezdeményezünk.

KM


Visszakövetelt milliók a megyei elkószáló közmunkások miatt – Olykor az önkormányzati paprika ültetvény helyett a vállalkozó földjén güriztek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – A legtöbb szabálytalanságot megyénkbeli közfoglalkoztatók követték el.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/QEHyc9xeZrw/3413633
Felkapott
További hírek