Élménypedagógiával az adótudatosságért

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az „Európai Szakképzési Hét” elnevezésű programsorozat keretében kedden végzős középiskolás diákoknak tartottak előadást az adótudatosságról a nagykállói Budai Nagy Antal Szakgimnáziumban.

A NAV szakemberei az önkéntes adófizetésre és a közteherviselésre hívták fel a tanulók figyelmét. Az élménypedagógiai módsze­rekkel fűszerezett tréningen az előadók rávilágítottak a közteherviselés jelentősé­gére, megismertetve a diákokkal a főbb adónemeket, a NAV szervezetét és feladatait, a családi költségvetés és az ­államháztartás összefüggé­seit.

A diákok megismerhették, milyen javakban részesülhetnek az adóbevételek révén, illetve képet kaphattak az általuk finanszírozott kiadásokról.
– A jövő nemzedék adótudatos magatartásának nevelése, támogatása kiemelt jelentőségű a NAV számára. Munkánkkal az önkéntes jogkövetés kialakítására törekszünk. Fontos, hogy a munkavállalás előtt álló diákokban növeljük a közteherviselés társadalmi elfogadottságát, ami később pozitívan hathat az adómorál változására is – nyilatkozta lapunknak Földesiné dr. Péter Ildikó adóügyi főosztályvezető a programmal kapcsolatban.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/UMdfwxT_2DY/3688599
Felkapott
További hírek