Engedély nélkül szállított fegyvert a férfi, ezért letartóztatta a bíróság

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. november 9-én reggel Újfehértó felől Nagykálló irányába haladt személyautóval, amikor a rendőrök igazoltatták. Az autó átvizsgálása során a hátsó ülés alatti részen elrejtve megtaláltak egy átalakított csövű, látcsővel felszerelt, márkajelzés nélküli lőfegyvert, egy házilag készített hangtompítót és a puskához való 148 db lőszert, melyet lefoglaltak. A gyanúsított nem rendelkezik lőfegyver tartására engedéllyel.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény jellegére tekintettel fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén egy esetlegesen előkészített bűncselekmény elkövetését véghezvinné, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől.

A bíróság megítélése szerint a gyanúsítottal szemben a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok csak a letartóztatás alkalmazásával biztosíthatók.

A végzés végleges.

– Dr. Sörös László, sajtószóvivő –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/nX5mIXWzQT0/4047397
Felkapott
További hírek