Ezeregyéjszaka meséi a színpadon

Mindannyiunk számára ismert, ugyanakkor rejtélyes a mesés arab kultúra, Aladdin, Jázmin hercegnő, a palackba zárt dzsinn és az őket körülvevő misztikus világ története. „Sehrezád drámai cselekménnyel, humorral, lírával átszőtt meséinek gyűjteménye igazi színházi kincsesbánya. Szereplői fordulatokban bővelkedő útjaik során rengeteget tanulhatnak szerelemről, hűségről, hűtlenségről, bizalomról vagy annak hiányáról, bosszúról és megbocsátásról, jólétről és kiszolgáltatottságról, a hatalom természetéről, vagy az igaz hit mindent elsöprő erejéről.

Egy olyan, sokszor kegyetlennek tűnő világ tárul fel előttünk, melyben szigorú törvényekkel uralkodnak igazságos uralkodók, ahol a királyból bármikor könnyen válhat koldus, és a koldusból király. Ahol roppant erejű mesebeli lényekkel találkozhat az egyszerű halandó, és ahol sosem tudhatja senki, kivel beszél éppen, hiszen mindenkinek megvan a maga hihetetlen története.”

Felső tagozatos diákjainkkal 2020. február 26-án látogatást tettünk a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Ezeregyéjszaka című előadására, ahol egy kis időre elevenné vált előttünk ez a világ.

Csányiné Vass Ildikó-szervező pedagógus

[See image gallery at altalanos.nagykallo.hu]

Forrás: Nagykállói Általános Iskola
Felkapott
További hírek