Ezt (t)eszem, ha van eszem!

Témahét-SULIHÉT az alsó tagozaton

A tavaszi szünet után iskolánkban SULIHETET tartottunk, amelyet igyekeztünk a digitális tanrend lehetőségeihez mérten megszervezni, lebonyolítani.

A hét mottója- „Ezt (t)eszem, ha van eszem!”- az egészséges életmódra nevelés fontosságát hirdeti. Ez különösen időszerű így Húsvét után, s még inkább e járványügyi veszélyhelyzet idején. Természetesen az év minden napján figyelmet kell fordítani a rendszeres testmozgásra, az egészséges ételek, folyadék bevitelére, a testi-lelki egészség megőrzésére. Minél fiatalabb korban tudatosodik ez a gyermekekben, annál nagyobb valószínűséggel válik az életmódjuk részévé a későbbiekben is.

Valamennyi órában megjelentek az egészséges életmódra biztató tartalmak, a digitális technika, rajz órákon figyelem felhívó plakátokat, egészséges zöldség-, és gyümölcssalátát készítettek a gyerekek és szülők közösen. A testnevelés órák keretében hangsúlyoztuk a napi rendszeres testmozgást, ami ebben a mostani helyzetben különösen nagy fontosságú.

Online népdaléneklő versenyt is hirdettünk két korcsoportban, hogy a gyermeki lélek is egészséges maradjon a zene, a dal jótékony hatásának köszönhetően. Öröm volt látnunk a vidám, csengő hangú énekeseket, akik színt vittek a zsűri tagok napjaiba is. Köszönjük a „lelki üdítőt” minden éneklő tanulónak! Gratulálunk a helyezetteknek!

A népdaléneklő verseny eredményei:

1-2.évfolyam

I.helyezett: Szollár Lili 1.b

II.helyezett: Tóth Vencel 1.b

III.helyezett: Somogyi Richárd 1.a

IV.helyezett: Bakró Dominik 1.b

 

3-4.évfolyam

I.helyezett: Rózsa Eszter Fruzsina 3.b

II.helyezett: Éberhardt-Tar Emma 3.a

III.helyezett: Szűcs Dániel Bertalan 3.b

IV.helyezett: Popozov Renáta 4.a, Stoppen Lili 3.a, Kémeri Fanni 4.a

Köszönjük a gyerekeknek a tartalmas munkákat, a szülőknek a megvalósításban nyújtott segítséget, a pedagógusoknak az ötletbörzét és az összeszerkesztett produktumokat.

Váljon EGÉSZSÉGÜNKRE!

Turcsán Tímea

munkaközösség-vezető

plakát1-1.a.docx

plakát2-1.a.docx

plakát3-1.a.docx

SULIHÉT-2.a.pdf

Sulihét-Ezt-teszem-ha-van-eszem-2.b.pptx

SULIHÉT-1.b.pptx

SULIHÉT-3.b.pptx

Sulihét-4.c.pptx

 

[See image gallery at altalanos.nagykallo.hu]

Forrás: Nagykállói Általános Iskola
Felkapott
További hírek