Felmentették a szervezőt

– A Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette tanácsa helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság ítéletét, amely foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt emelt vád alól felmentette B. A. I. vádlottat – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila.

A balesetben egy személy a helyszínén életét vesztette.” Dr. Toma Attila

Egy néző meghalt

A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője ismertette: a vádlott főszervezője volt a 2013. június 30-án Nagykálló és Újfehértó között megrendezett amatőr raliversenynek. Feladatai közé tartozott többek között az, hogy kiválassza a pályabiztosítókat, akik a versenypályától távol tartják a nézőket, és jelzik esetleges baleset bekövetkezését.

Ennek érdekében B. A. I. a verseny napjának hajnalán oktatást is tartott a pályabiztosítóknak, és átadta nekik a szükséges felszereléseket.

A verseny harmadik futamában az egyik versenyző vezette személygépkocsi óránkénti 132 kilométeres sebességgel kisodródott, és az ott álló nézők közül 10 embert elütött.

A balesetben egy személy a helyszínén életét vesztette, többen súlyosan megsérültek, közülük hárman maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérülést szenvedtek.

– Az eljárás során hiányosságként merült fel az, hogy a baleset helyszínén a pályabiztosító szalag hiányzott. A bíróság megállapította, hogy a biztonsági zóna hátsó részét jelző kifeszített sárga szalag jól látható volt még a baleset után is. A versenypálya nyomvonalát és egyben a biztonsági zóna külső határát is jelző másik szalag azonban utólag meg nem határozható időben és körülmények között elszakadt. A biztonsági zónában nem tartózkodhattak nézők, őket onnan az egyik pályabiztosítónak kellett volna elküldeni. Vele szemben a Nyíregyházi Járásbíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt jogerős ítéletet hozott – közölte a sajtószóvivő. – B. A. I. bűnösségét a törvényszék nem látta megállapíthatónak a baleset bekövetkezése miatt. Az ítélet jogerős.

– KM –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/eEXRZVDVM34/3641696
Felkapott
További hírek