„Felülről fúj az őszi szél, zörög a fán a falevél.”

A várossá válás 30. évfordulója alkalmából a Nagykállói Általános Iskola tanulóifjúsága a nagy elődök előtt tisztelgett műsorával. Felidézték olyan nagykállói kötődésű, vagy a korabeli Nagykállóban élő és alkotó hírességek emlékét, akik a városi lét két sarkalatos évszáma (1867-1989) között eltelt 122 évben szívvel lélekkel tették a dolgukat, és országos hírnevet szereztek nemcsak maguknak, de településünknek is. Munkájukkal, tevékenységükkel kivívták a kortársak és az utókor tiszteletét, megbecsülését.

Részlet a műsorból:

„Felülről fúj az őszi szél, zörög a fán a falevél.” – Hangzik a minden nagykállói szívnek kedves versszöveg a Kállai kettősben.

A felülről fújó őszi szél legyen most segítségünkre. Fújja le sok régi emlékről a feledés porát.

Emlékezzünk azokra a hajdani nagykállói polgárokra, akikre az utókor méltán lehet büszke.

A Nagykállói Általános Iskola diákjai jelképesen szobrot állítanak büszkeségeinknek. természetesen a teljesség igénye nélkül.

Olyan XIX. és XX. századi híres és neves szakemberekről, művészekről, költőkről, nagytudású férfiakról emlékezünk meg, akik munkásságukkal, életükkel, kitartásukkal példaképül szolgálhatnak a mi nemzedékünknek is.

Alakjuk ugyanúgy összekötő kapocs múlt és jelen között, mint a jólismert Kállai kettős tánc és dallamvilág.

Köszönet a gyerekeknek a kitartó és lelkes munkáért, Harsányiné Shatz Margit Manyika néninek a műsor összeállításához nyújtott segítségéért, Papp-Földesi Ernőné intézményvezető-helyettes asszonynak a folyamatos szervezésért, biztatásért.

Ráczné Gönczi Julianna

felkészítő pedagógus

[See image gallery at altalanos.nagykallo.hu]

Forrás: Nagykállói Általános Iskola
Felkapott
További hírek