Gyerkőcök lepik el a Kállósemjénben leszállt migránsszállító repcsit

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, Ukrajnában szállt fel a fedélzetén három afgán és nyolc vietnami állampolgárral az az An–2-es polgári személyszállító repülőgép, amely Kállósemjén külterületén landolt január 15-én este, majd pár nappal később a szétszedett gépet Nyíregyházára szállították, a Nyíregyházi Járásbíróság pedig február 15-én elrendelte a repülő árverését.

Bűnjelből árucikk

– Az Antonov An–2-es tulajdonosának kilétét nem lehetett hitelt érdemlően megállapítani, s a repülőgépre jogos igényt senki nem jelentett be – tudtuk meg akkor dr. Sörös Lászlótól. A Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az elvégzett helyszíni szemlét követően a repülőgépre mint bűnjelre a bizonyítás érdekében nincs szükség, így előzetesen értékesíthető.

– A korábbi árverés eredménytelen volt, akkor a legmagasabb, 590 551 forintos ajánlatot egy kft. tette. A július 4-ei elektronikus árverés már eredményes volt, és másfél millió forintért egy magyar vállalkozó vásárolta meg a szaktanácsadó véleménye alapján 1 millió 270 ezer forintot érő (ez volt a kikiáltási ár is), üzembe nem helyezhető repülőt – válaszolta megkeresésünkre szerdán dr. Sörös László, hozzátéve: az új tulajdonos a vételárat július 12-én át is utalta.

Többé már nem repülhet

– Játszótérépítő céghez került az An–2-es, migránsokat szállító repülőgép – tudtuk meg Horváth Pétertől. A Tréner Kft. ügyvezető igazgatóját azért kerestük meg, mert felröppent a hír, hogy a megvételre kínált dupla szárnyú hozzájuk került, s szerettük volna megtudni, milyen sorsot szánnak a gépnek a jövőben. Az interneten elindított licit során nem derült ki, hogy ki lett a nyertes ajánlattevő, csak annyi sejthető, hogy a gépmadár valamelyik játszótér éke lesz majd a gyerekek nagy-nagy örömére.

Az egyébként bizonyos volt, hogy ez a repülő többé már aligha repülhet, ugyanis semmiféle – a motorra, a légcsavarra, a segédberendezésekre, vagyis a gép legfontosabb elemeire vonatkozó – dokumentummal nem rendelkezik, és mint ilyennek, az élettörténete sem ismert. Éppen ezért a Tréner Kft. is csak a felülvizsgálható alkatrészeket hasznosíthatta volna belőle. A magyar vásárló egyelőre nem szállította el a gépét, azt a nyíregyházi repülőtéren tárolják _ mondta Horváth Péter.

BM, MJ


Nyíregyháza - A nyomozás folyamatban van, de a bizonyításhoz már nincs szükség a repülőre. Ukrajnában szállt fel a fedélzetén három afgán és nyolc vietnami állampolgárral az az An–2-es polgári személyszállító repülőgép, amely a Kállósemjén külterületéhez tartozó Péterhalomnál a szántóföldön lando...

Kállósemjén - Bárki megvásárolhatja azt az An-2 típusú gépet, amivel három afgán és nyolc vietnámi állampolgár érkezett Magyarországra még januárban. A Magyar Bírósági Végrehajtó Kar árverései között megtalálható repülő 1 millió 270 ezer forintot ér. A szárnyak és a farokrész leszerelve. A rep...
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/G_aPzCurp0Y/3960422
Felkapott
További hírek