Gyorshajtásért állították meg, kiderült, ivott is a geszterédi férfi (videó)

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2020. június 9-én 8 óra 30 perc körül sebesség ellenőrzést végeztek Debrecen külterületén, a 354-es számú úton. Egy személyautó a megengedett 90 km/óra helyett 131 km/órával közlekedett, ezért a rendőrök megállították. Igazoltatták a férfit, majd tájékoztatták, hogy a sebességtúllépése miatt közigazgatási bírságot szabnak ki vele szemben.
Az ellenőrzés során az egyenruhások alkoholszondát is alkalmaztak a geszterédi lakossal szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra.
A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. Mind a gyorshajtás, mind az ittas vezetés – külön-külön is – veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét – áll a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.  
A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen! Az, hogy az emberi szervezetből mennyi idő alatt ürül ki az elfogyasztott alkoholmennyiség, több tényezőtől is függ, így nehéz kiszámítani. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében ne kockáztassanak! Ne veszélyeztessék a saját maguk, illetve utasaik és a többi közlekedő biztonságát, testi épségét! ….hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek