Hatalmas erőpróba ezt végigcsinálni

Nagyon megérintett Szabolcs Online-on február 2-án „Vissza akarom kapni a kisfiamat!” címmel megjelent, Pankotay családról írt cikk, mivel ebben a témában 15 éve érintett vagyok. Történt ugyanis, hogy 2002. március 7-én a Miskolci Egyetemre járó fiamat a szobatársai elhívták hegyet mászni, illetve leereszkedni a Fehérkőlápa-szikláról. Szegénykém, életében nem volt hegyen, tériszonnyal küzdött, de nem akart kimaradni a „mókából”, így hát elment.

Sok-sok hezitálás után elkezdett leereszkedni, de alig tett meg 2 métert, amikor elszakadt a kötele. A fiam 16 métert zuhant, közben 8 méternél egy sziklapárkánynak csapódott, aztán a murvás talajon körülbelül 20 métert gurult. A végeredmény súlyos koponyasérülés, gerinc- és végtagsérülés lett.

Tamás soha nem fog teljesen felépülni, de mi folyamatosan, szeretettel igazgatjuk az útját. Először azt vártuk, hogy felébredjen a kómából, majd hogy megismerjen minket, tudjon járni. Ez sem könnyű, de a legnehezebb talán szembenézni a felismeréssel, hogy a gyerekem már soha nem lesz az, aki volt. Elfogadni olyannak, amivé formálni tudjuk egy agysérülés után, mindennap ugyanazt elmondani, ismételni, s ezt mind-mind erőt sugárzó tekintettel, szeretetteljes türelemmel, ez hatalmas erőpróba. Tamás már eljutott odáig, hogy önállóan elintéz dolgokat, 4 órában dolgozik, ilyen-olyan iskolákba beiratkozik, van, amit elvégez, van, amit félbehagy, de hagyjuk, hogy kipróbáljon dolgokat.

Márkó agysérülésének mértékével nem vagyok tisztában, az én gyermekemnek szinte nem maradt homloklebenye, ezért minden viselkedése tanult. A pénzzel nem tud bánni, és a véleményét akkor is elmondja, ha az valakinek bántó, képtelen szelektíven véleményt nyilvánítani.

Erőnkhöz mérten mi is segítünk

Egy ilyen baleset után nem tanácsos, ha egy szülő azt várja el, hogy a gyermeke ugyanolyan legyen, mint volt. Érthető, hogy vissza akarja kapni, és bizonyos értelemben visszakapta azzal, hogy életben maradt. Erőnkhöz mérten mi is anyagi segítséget nyújtunk a Pankotay családnak Márkó gyógyulásához, de ennél többet is szeretnék tenni: szívesen beszélgetnék Márkó édesanyjával, amennyiben erre igényt tart, s ezt elfogadja. Nekem annak idején erre lett volna a legnagyobb szükségem!

– Peller Imréné –


Bankszámlaszám:

Szabolcs Takarékszövetkezet
68800051-15210164-00000000„Vissza akarom kapni a kisfiamat!” – Segítséget kér a geszterédi buszbalesetben súlyosan megsérült fiú édesanyja

Érpatak – A Nagykálló és Geszteréd között történt balesetben két ember meghalt, további kettő súlyos, huszonnégy pedig könnyebb sérülést szenvedett – számoltunk be a drámai hírről tavaly, pár nappal a tanévkezdés után, lapunk szeptemberi számában.

Videó: “Az a Márkó, akit elengedtem az iskolába már soha nem jön haza” – mindent újra kell tanulnia a fiúnak

Semmire sem emlékszik a baleset előtti életéből az a fiú, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba a szeptemberi buszbaleset után. A diákokat szállító járat Érpataknál ütközött egy mikrobusszal. Az abban ülők közül ketten meghaltak. A diákok közül ketten voltak életveszélyben. Egyikük a 16 éves Márkó. Az RTL Klub riportja.

Egy hároméves értelmi szintjén van a geszterédi buszbalesetben megsérült fiú

Még szeptemberben ütközött egy iskolabusz és egy kisbusz Geszteréd és Nagykálló között. A szerencsétlenségben két ember meghalt és többen súlyosan megsérültek, köztük Márkó is, akinek a baleset következtében teljesen törlődött a memóriája és most nevelőapját is elveszítette – adta hírül a Blikk.

Tragédia: Iskolabusz ütközött mikrobusszal – Ketten meghaltak Nagykálló és Geszteréd között

Ketten meghaltak, és több mint tucatnyian megsérültek egy frontális ütközés nyomán hétfő délután Nagykálló közelében.


Halálos tömegbaleset Nagykállónál: két diák életveszélyes állapotban van

Két diákot életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vittek kórházba, miután hétfőn délután egy iskolabusz frontálisan ütközött egy kisbusszal Ludastónál, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.


Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/M_sCCuV0Dxg/3383830
Felkapott
További hírek