Helyére került

A Zöld Nagykálló Projektkeretében létrejött sétaövezetben, a Debreceni út elején, a református templom mellett, a kivitelezést végző szakemberek az elmúlt hónapokban kiépítették a parkolót és a járdát; fákat, cserjéket ültettek a területre; kihelyezték, majd rögzítették a padokat, az elmúlt napokban pedig felállították a kondipark eszközeit.

– A kültéri fitnesz-szigetre hat darab kondigép – bicikli, bicepsz- és comberősítő – került.A szakemberek múlt héten a nagy teherbírású eszközöket alábetonozták, majd rögzítették is azokat. Azonban a biztonságos eszközhasználat érdekében egyelőre körbekerítettük a területet, s kérjük a városlakókat, a sportolni vágyó fiatalokat és idősebbeket, hogy csak a jövő héttől használják ezeket. A gépek alatt ugyanis nagy terület lett lebetonozva, s idő kell, hogy az alap megszáradjon -mondta Virágos Sándor, a Kállai Kettős Gazda Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A „Zöld Nagykálló projekt – Nagykálló városközpontjának környezet és energiatudatos megújítása” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Virágos Sándor elmondta, hogy a sétaövezet munkálatai ezzel nem értek véget, a sétány és a parkoló megvilágításá tugyanis kandeláberek kiépítése szolgálja majd, amit Nagykálló Város Önkormányzata saját forrásból finanszíroz. Ezeknek a kihelyezése várhatóan két hét múlva történik meg.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek