Hetedszer csaptak a lecsóba

Mindenki másképp csinálja. Ez a szlogen szinte mindenre igaz. Így a lecsóra is. Az elmúlt évek során erre számos példa adódott Nagykállóban. Legutóbb szeptember 7-én, a hetedik lecsófesztiválon, amely ezúttal is jó hangulatban telt és nagy érdeklődés kísérte.

Az esemény nem sokkal dél után kezdődött, ekkor a színpadon a Tűzrózsa Zenekar Dobó Lajos vezetésével húzta a talp alá valót és csinált jó hangulatot a főzőverseny résztvevőinek. Őket a nagy mulatós trombitás, Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi követte óriási közönségkedvencként. A mulatós muzsika ezt követően is tartott, Korpai Zsoltnak köszönhetően. Nem sokkal 18 óra előtt aztán a popzene nyert teret magának a színpadon Veres Mónika Nikának köszönhetően. A nap végén Kállay-Saunders András zenekara és barátai adtak emlékezetes, élő koncertet a Kállai Kettős téren.

De nem csak itt zajlottak a programok, az énekes produkciók és a főzőverseny, hanem a Szabadság téren is, ahová a fiatalabb korosztály tagjait, a gyerekeket várták a szervezők ugráló várral, óriás csúszdával és egyéb játékokkal, illetve édességgel, kürtőskaláccsal, vattacukorral.

A rendezvény főzőversenyén ezúttal 32 csapat mérte össze (lecsó)főző tudományát. A résztevők többsége évek óta visszatér, de mindig vannak újak is a mezőnyben, és egyre többen szeretnének jönni. A zsűri döntése alapján idén a Napfény lányainak étele sikerült a legjobban, a második helyezett Nagykálló testvérvárosának, a lengyelországi Limanowa csapatának étele, míg a harmadik a Metal Fixer Plusz csapata lett. Idén a legszebb standot állítókat is díjazta a zsűri. Mivel a versenyre jelentkezők többsége erre nagy hangsúlyt fektet, így nem volt könnyű dolga a „bíráló bizottság” tagjainak, akik végül két csapatnak adták át a jutalmat és az azzal járó oklevelet: a Nagykállói Görögkatolikus Egyház képviselőinek és a Family csapatnak. A zsűri ezúttal három különdíjat is odaítélt: a Nagykállói Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, a Kukoly Vill csapata és a Generali Team részére.

A késő éjszakába nyúló rendezvény ezúttal is nagyszerű lehetőséget kínált a találkozásokra, beszélgetésekre, közös mulatásra és a nagykállóiak közösségének erősítésére.

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek