Igyekeznek lemosni a gyalázatot

Nem akarjuk elkiabálni, de talán minden visszatér a régi kerékvágásba. Mármint a megyei első osztályban, ahol még nem rendeztek teljes fordulót a tavaszi szezonban. Az idei nyitókörben kettő, az elmúlt hét végén három találkozót halasztottak el a kedvezőtlen időjárási körülmények, főként pedig a pályák rossz állapota miatt. Így persze jó ideáig várni kell arra, hogy kiegyenesedjen a tabella.

A bennmaradásért hajtanak

Mert miközben az élen nyomuló Sényő, valamint a Nyírgyulaj, a Mándok, a Vásárosnamény, a Tiszavasvári, a Rakamaz és a Kótaj mindkét játéknapon teljesítette az előírt penzumot, nyolc együttes egy mérkőzésen jutott túl – a Baktalórántháza pedig még csak be sem mutatkozott. Utóbbi legénység vasárnap debütálhat a Balkány elleni idegenbeli fellépéssel. Méghozzá semleges helyszínen, az örökösföldi létesítményben, a balkányiak ugyanis biztos, ami biztos, „műfűre „vitték” az összecsapást.

Ugyanakkor a program ránézésre is legütősebb mérkőzése a Rakamaz–Kótaj kilencven perc. A hatpontos meccs kitétel abszolút ide biggyeszthető, a két egyaránt a megkapaszkodásért hajtó csapat számára istenigazából csak a győzelem lehet üdvözítő, a döntetlennel egyik fél sincs kisegítve. Ennél lényegesen magasztosabb célokért küzd a Nagyhalász, különösen a Sényő, aktuális találkozójuk vastagon kimeríti a rangadó jelzőt.

Csipkedni fogják magukat

A hazai közeg előnyét élvező halásziak reális eséllyel pályáznak a dobogóra, a hétközi MTK elleni kupavisszavágó, no meg a dagonya fáradalmaival lábukban érkező vendégek egyenesen a bajnoki cím megszerzéséért törik magukat. Nem mellékes tényező, hogy a legacélosabb támadószekciót bevető látogatók a második legjobb védelemmel (a Nagyhalásznál csak a Sényő kapott kevesebb gólt a teljes mezőnyben…) néz farkasszemet.

Nos, és a tuzsériak is csipkedni fogják magukat, akik Antal István edző szavaival élve igyekeznek lemosni a gyalázatot. Azaz a Sényő elleni 8–0-ás zakó után javítanának.

KT

18. forduló (kezdés: a külön nem jelzett meccsek esetében 14, ifi: 12): Szakvezetői várakozások

Szombat

Austria Juice-Vásárosnamény (5.)–Tiszavasvári (10.)

Dudás Zoltán, vásárosnaményi edző: – Nagy hiba lenne, ha a csapatom abból indulna ki, hogy a Tiszavasvári két vereséggel kezdte a tavaszi idényt. Egyébként is akad törleszteni valónk, mert ősszel kikaptunk ott, ugyanakkor a múlt heti hozzáállás megismétlésével a győzelemre törekszünk.

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – A Namény ellen nem egyszerű nyerni, főleg nem egy olyan szezonkezdettel a hátunk mögött, amelyet mi produkáltunk. Ennek ellenére bármi megtörténhet, nem feltartott kézzel lépünk majd pályára.

(A mérkőzést a tarpai műfüves pályán rendezik)

Nyírgyulaj (2.)–Dombrád (16.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Hasonló hozzáállással, mint Kótajban, reális esélyünk lehet a győzelemre.

Seregi Mihály, dombrádi edző: – Nagyon jó gyulaji csapathoz látogatunk, de nem feltartott kezekkel. Igyekszünk képességeinknek megfelelően futballozni és pontokat szerezni.

Mátészalkai MTK (13.)–Mándok (4.)

Marius Botan, mátészalkai edző: – Mivel nem sikerült a nyitányon megvalósítani tervünket, most nagyon szeretnénk otthon, saját szurkolóink előtt megszerezni a három pontot. Ugyanakkor tudjuk, hogy ezért meg kell dolgozni a jó erőkből álló Mándok ellen.

Dancs Béla, mándoki edző: – Sokkal nagyobb figyelemre és alázatra lesz szükség a Mátészalka ellen annál, mint amit a csapat bemutatott az elmúlt héten! Remélem, mindenki tanult a történtekből.

Tuzsér (9.)–Nagyecsed (6.)

Antal István, tuzséri edző: – Talán jókor jött a Sényő ellen kapott pofon, igyekszünk lemosni a gyalázatot!

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ilyenkor, amikor muszáj a hazaiaknak javítani, nem jó idegenbe menni, nekünk viszont nagyon nem jól jött, hogy elmaradt a legutóbbi meccs. Hogy aztán az elmúlt két hét kispályás és tornatermi edzései mire lesznek elegendők, arra magam is kíváncsi vagyok.

Vasárnap

Fehérgyarmat (11.)–Tarpa (7.)

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Ősszel fájó vereséget szenvedtünk a „szomszédban”, mindent megteszünk annak érdekében, hogy most mi nyerjünk.

Márton István, tarpai edző: – Úgy érzem, az első meccsünket túlgörcsöltük, de itt a lehetőség, hogy egy újabb térségi rangadón javítsunk.

(A felnőttmeccs 12 órakor kezdődik, ifi: 14)

Nagyhalász (3.)–Sényő-Carnifex (1.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – A vereségen kívül bármilyen más eredmény bravúrral érne fel, ennek érdekében mindent megteszünk. Motiváltan és egészséges küzdőszellemben fogunk játszani, meglátjuk, ez mire lesz elég. Jó mérkőzésre számítok, egy jó ellenféllel szemben. Remélhetőleg a pálya talaja is megfelelő lesz erre a küzdelmes mérkőzésre.

Sándor Tamás, sényői edző: – Igazi rangadó vár ránk Nagyhalászban, ráadásul az MTK elleni rendkívüli körülmények között játszott meccs sokat kivett a csapatból. De bízom a fiúkban, hogy fel tudják törni a masszív hazai védelmet, és folytatjuk jó sorozatunkat.

Rakamaz (14.)–Kótaj (15.)

Posta Sándor, rakamazi edző: – A múlt héten mutatott játékunk alapján csak a győzelem lehet az elvárás.

Pók Csaba, kótaji edző: – Amit a nyitányon felépítettünk, azt a hazai meccsen kicsit lebontottuk. De igyekszünk kijavítani ezt a hibát.

Balkány (8.)–Baktalórántháza (12.)

Mirgai László, balkányi edző: – Biztos vagyok abban, hogy a baktaiak már nagyon ki vannak éhezve a kezdésre, már csak ezért is nagyon nehéz mérkőzés lesz. Szerencsére a betegséggel küszködők közül néhányan visszatértek, mindent egybevetve bizakodó vagyok.

Gebri Pál, baktalórántházi edző: – Végre számunkra is elkezdődik a bajnokság! Remélem, a csapat átérzi a tavaszi szezon fontosságát, és mindent megtesz a siker érdekében, amire már most lehetőség adódik.

(A mérkőzést Örökösföldön rendezik, kezdés: 15, ifi: 17)

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/UP6DOsC_1hw/3790633
Felkapott
További hírek