Ingyenes az úszásoktatás Nagykállóban

A korábbi évekhez hasonlóan, a nyári szezonban, idén is ingyenes úszótanfolyammal várják az érdeklődőket Nagykállóban.

A kéthetes turnusokban tartott oktatáson csoportonként körülbelül húsz fővel vehetnek részt gyerekek, kezdők és haladók a Nap Strandon. Részükre a fürdőt üzemeltető URBS NOVUM Nagykállói Városfejlesztési Nonprofit Kft. – Nagykálló Város Önkormányzat támogatásával – idén is térítésmentesen biztosítja az úszásoktatást.

-Az ingyenes tanfolyam jó lehetőség arra, hogy a városban olyan programot tudjunk biztosítani, ahol a gyerekek tartalmasan el tudják tölteni a szabadidejüket – mondta Siposné Zsákai Brigitta, a Nap Strandot üzemeltető URBS NOVUM Nagykállói Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Négy turnusban indul tanfolyam a nyár folyamán. Minden csoportra bőven van jelentkező, de még várjuk azokat, akik a következő hetekben, 08.03.-08.14. és 08.17.-08.28 között, induló csoportokba szeretnének jelentkezni, hogy megtanuljanak úszni, vagy tökéletesítsék meglévő tudásukat. A tanfolyamokat a reggeli órákban tartjuk, 10-10 napos turnusokban, Krakkó Gábor úszómester vezetésével, ahová a más településekről érkezők is jelentkezhetnek, viszont ők kedvezményes, 7000 Ft/fő áron vehetnek részt.

Az úszásoktatás nagy népszerűségnek örvend a gyerekek és főleg szüleik körében. Az úszás ugyanis segít a helyes testtartás kialakításában és az izomzat arányos fejlődésében, valamint az egészséges életmódra nevelésben is.

Az oktatáson a helyiek ingyenesen vehettek részt, Nagykálló Város Önkormányzata ugyanis a „Humán szolgáltatások fejlesztése Nagykállóban és térségében” című Európai Uniós projektnek köszönhetően biztosította ezt a lehetőséget.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek