Innen már csak a Balkány ronthatja el


Szép lehetsz, de okos nem. A megyei első osztályú bajnokságra tökéletesen illik az aranyszabály, ember legyen ugyanis a talpán, aki eligazodik az útvesztőhöz hasonlatos küzdelemsorozatban. Volt itt már minden, mint egy jobb búcsúba, holott alig néhány fordulót „zavartak le” a tavaszi idényből. Nos, akad poraiból feltámadt csapat, mint a Vásárosnamény, miközben negatív spirálba került együttesekből sincs hiány. Az viszont aligha kétséges, régen látott harc dúl a kiesés megúszásáért: talán nem túlzás, még a kilencedik Ibrány is ebbe a körbe tartozik, elvégre csupán hat ponttal „kaszált” eddig többet, mint a tizennégy egységgel rendelkező, egyébiránt sereghajtó Gyulaháza.

Istenigazából egy legénység lóg ki a mezőnyből – a Balkány. Naná, hogy nem véletlenül vezeti lassan toronymagasnak titulálható különbséggel a tabellát. Egyfelől, tizenhét fellépést követően továbbra is egyedül veretlen a Mirgai-alakulat, másfelől eshet eső, fújhat szél, netán süthet a nap, megbízhatóan szállítja a győzelmeket. A kiegyensúlyozott szereplés pedig jól fizet, főként úgy, hogy a riválisoknál rendre becsúszik az ügyeletes baki. Az előző körben például a Tiszavasvári, a Nagyecsed és a Nyírgyulaj egyaránt elvérzett – utóbbi éppen Balkányban. Emígyen a listavezető előnye kilenc pontra hízott a második Vasvárival szemben, amely ráadásul egy meccsel többet játszott. Meglehet, korai kijelenteni, hogy eldőlt az aranyérem sorsa, dehogy innen már csak a Balkány bukhatja el – szent igaz.
Az éllovas vasárnap prolongálhatja veretes menetelését, bár Ibrányban megizzadhat. Mivel a házigazda a sikeres fehérgyarmati túra után alighanem nekibuzdulva melegít a meccsre, no meg kalkulálni kell a hagyományosan szép számú szurkolótábor hathatós segítségével. Kár, hogy egyre kevesebb az ilyen katlan… Nem mellesleg egyetlen olyan találkozó sincs a hét végi kínálatban, amely ne bírna komoly jelentőséggel. A fentebb vázoltak miatt jó néhány gárda a megkapaszkodásért hajt, miközben az élmezőny is egymás nyakán tolonganak a vetélytársak. A csaknem kettészakadt táblázat jóvoltából arra is felkészülhetnek az érintettek, hogy ez így lesz a folytatásban is…

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 20. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Tiszavasvári (2.)–Vásárosnamény (14.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Ha az előttünk álló hétvégén pontokat akarunk szerezni, akkor elsősorban mentálisan kell nagyot változnunk, és fel kell kötnünk a gatyát az eredményes szereplés érdekében. Egy minden téren önbizalommal teli naményi csapatot fogunk fogadni, aki meggyőződésem, hogy ellenünk is győzelemre fog játszani, már csak a helyezéséből adódóan is. Ez kiváló alkalom lesz a játékosaim számára, hogy a pályán mutassák meg, van bennük tartás és itthon tudják tartani a három bajnoki pontot.

Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – Ha nem követjük el a védekezésben azokat a gyermeteg hibákat, amiből mindhárom tavaszi meccseken gólt kaptunk, emellett az akarás és a lelkesedés nem változik, akkor itt is sikeresen szerepelhetünk.

Mándok (13.)–Baktalórántháza (6.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Az Ecseden szerzett három pont akkor lehet értékes, ha a hazai pályán is legyőzzük ellenfelünket. Ugyanakkor biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a masszív és rutinos Baktával szemben.

Illés László, baktalórántházi edző: – Nehéz mérkőzésre számítok, mivel az őszhöz képest minden szinten erősebb Mándokkal találjuk magunkat szembe. Ettől függetlenül az elmúlt hetek tapasztalata alapján bizakodva várjuk a hét végi meccset.

Tuzsér (11.)–Nagyecsed (4.)

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Hazai pályán nem lehet más választásunk, mint pótolni a Halászban elhullajtott pontokat. A csapat abszolút képes tarra, hogy legyűrje a jó erőkből álló Nagyecsedet, ennek érdekében a keret minden egyes tagjától maximális koncentráltságra van szükség.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Ismét nehéz meccsre számíthatunk, mert a Tuzsér otthon különösen veszélyes. Igen csak össze kell kapni magunkat, ha ismét eredményesek akarunk lenni.

Nyírgyulaj (5.)–Sényő-Carnifex (10.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – A tavaszi szezonunk eddig a hullámvasúthoz hasonlatos, ha a folytatódik a sorozat, akkor most nyerünk.

Ember Roland, sényői edző: – Nem szabad, hogy megtévesszen minket a Gyulaj legutóbbi veresége, ugyanis az előző meccsükön, hazai pályán éppen az ellenkező arcát mutatta. Mivel megint otthon játszanak, mindenre fel kell készülni, egy biztos, nem feltartott kézzel megyünk, mert nekünk is szükségünk van minden pontra.

Vasárnap

Ibrány (9.)–Cellspan-Balkány (1.)

Paulik István, ibrányi edző: – Minden játékos a rendelkezésemre áll, így bízom az eredményes folytatásban.

Mirgai László, balkányi edző: – Paulik István az egyik legjobb játékosom volt a Kertvárosban, több bajnoki címet szereztünk együtt. Kívánom neki, hogy edzői pályafutása sikeres legyen, kivéve az ellenünk az ellenünk játszott meccs. Nehéz mérkőzésre számítok, ha pontokat akarunk szerezni, márpedig akarunk, a helyzetkihasználáson javítani kell!

Rakamaz (6.)–Nagyhalász (3.)

Madalina György, rakamazi edző: – Amíg nem történik meg a pályákon az első fűnyírás, addig színvonalról nem beszélhetünk. Egyelőre úgy pattog a labda, mint a kukorica… Mindenki igyekszik valamilyen módon kicsikarni a győzelmet, az sem baj, ha vasárnap nálunk is pattog a labda, csak így vagy úgy – nyerjünk!

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Szeretnénk megőrizni a dobogós helyünket, ehhez mindent meg kell tennünk, hiszen egy kiváló csapat ellen fogunk játszani.

A Mátészalkai MTK–Fehérgyarmat mérkőzést április 26-án játsszák.

Szabadnapos: Gyulaháza.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/KWDi-dd2kuk/3421245
Felkapott
További hírek