Intelmek a legkisebbektől

Az Ariston és az Energia­klub közös energiatudatossági tréningjén a megyei óvónők olyan korszerű képzést és segédanyagokat kaptak, amelyek használatával az óvodai foglalkozások színesebbek és érdekesebbek lesznek. A szervezők célja, hogy egy energiatudatos generáció növekedjen fel, így már az óvodákban szeretnék elindítani a szemléletformálást. Abban is bíznak, hogy ezt a korszerű szemléletet a pici gyerekek hazaviszik, s családjaikban nagyobb szerepet kap majd az energiatakarékosság a mindennapokban.

Korszerű ismeretek

Az óvodák képviselői nem csupán Nyíregyházáról, hanem az egész megyéből jelentkezhettek a kreditpontos oktatásra – Nyíregyháza, Nyírlövő, Nyírtelek, Pap és Nagykálló óvodapedagógusai immár a legkorszerűbb ismeretekkel felvértezve okítják az apróságokat a mindennapi energiatudatosságra.

Az óvodapedagógusok a képzés mellé ingyenes segédanyagokat is kaptak, amelyekkel a rövid foglalkozásokat még élvezetesebbé tehetik.

A játékos foglalkozások keretében a gyermekek megismerhetik azokat a kifejezéseket, amelyeket később majd rendszeresen hallanak otthon és az óvodában; ami a felnőtteknek természetes – például energia vagy vízmelegítő –, az egy óvodásnak nehezen körülírható, játékosan, színezve, kivágva és mutogatva mégis beépíthető a hétköznapjaikba.

Nyitott apróságok

A résztvevő pedagógusok szerint a kicsik nagyon nyitottak, és az óvodában hallottakra gyakran otthon is figyelmeztetik a szüleiket, így a családok sokszor a legkisebbektől kénytelenek elfogadni az energiatakarékosságra vonatkozó intelmeket.

Rajzpályázat a gyermekeknek

A kapcsolódó rajzversenyen minden olyan óvodás indulhat, aki már részt vett a játékos foglalkozásokon, a téma pedig a víz és annak tudatos használata. A csöppségek lelkesedése remélhetőleg nem lanyhul, hiszen a verseny végén értékes ajándékokkal lehetnek gazdagabbak a legjobbak. Azok az óvodák pedig, amelyek a legtöbb gyerekrajzot küldik, egy energiatakarékos, távirányítható elektromos vízmelegítőt kapnak.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/5NTfzr0yDAc/3449023
Felkapott
További hírek