Ismét megfőzték

Az idei évben 30 csapat főzte meg az általa legjobbnak vélt lecsót a VI. Nagykállói Lecsófesztiválon, szeptember 1-én a Kállai Kettős téren. A versenyen résztvevői a legkülönfélébb összetevőkkel ízesítették, gazdagították ezt a hagyományos magyar ételt, így nem volt könnyű dolga a zsűri tagjainak, élükön az ismert zenésszel, Kozsoval és a város vezetőjével, Juhász Zoltánnal, akiknek végül a Nagykállói Római Katolikus Egyházközség tagjai által készített lecsó nyerte el a tetszését. A képzeletbeli dobogó második fokára a Nyolcadiknap Egyesület lelkes képviselői állhattak, míg a harmadikra a Városvédő Egyesület tagjai. Különdíjat a metzingeni testvérváros és a Nagykállói Görögkatolikus Egyház csapata vihetett haza.

A lecsófőző versenyen résztvevő csapatok mellett sokan kóstolgatni, beszélgetni, míg mások szórakozni, zenét-, koncertet hallgatni jöttek, de mindannyian egy közös célért: a jó hangulatért érkeztek a térre. A rendezvény zenei színpadán elsőként Kozso és az Ámokfutók tagjai, majd az ismert mulatószenész, Csocsesz szórakoztatta a közönséget. Nagykállóban korábban több alkalommal derítették jó kedvre a hallgatóságot a Kelet Brass Band
fúvószenekar tagjai, s így tettek ezúttal is. A nap zárásaként pedig a KisCipő Zenekar adott közel két órás koncertet. A formáció Bódi László (Cipő), a Republic együttes alapító tagja, frontembere tiszteletére alakult, így számos nagy sláger hangzott el a fiatal zenészeknek köszönhetően.

A lecsófesztiválon az idei évben is megszervezték – Szabolcsi Attila irányítása mellett a – VII. Ulti Party-t, amely igen népszerű volt ezúttal is.

Forrás: http://nagykallo.hu/ismet-megfoztek/
Felkapott
További hírek