Jelentkezési lapok 2021/2022. tanévre

4 hónappal ezelőtt

EGYÉNI JELENTKEZÉS MENETE A 2021/2022-ES TANÉVBEN ZAJLÓ KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁS SORÁN A 6 ÉVFOLYAMOS KÉPZÉSRE

illetve A KÜLFÖLDRŐL MÁS KÉPZÉSI TERÜLETÜNKRE JELENTKEZŐKNEK

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.

A felvételi lapok előállítása a KIFIR rendszer segítségével történik. Javasoljuk, hogy az elektronikus rendszer használata estén az alábbiak szerint járjanak el:

 1. A programba az Oktatási Hivatal honlapján létrehozott jogosultsággal lehet belépni. Jogosultságot az alábbi linkre kattintva a felhasználónév, az e-mail cím és az ellenőrző kód megadása után hozhat létre: https://www.oktatas.hu/regisztracio/!Regisztracio/index.php/regisztracio/regisztracio
 2. Az e-mail címre kapott megerősítő linkre kattintva lesz érvényes a regisztráció.

Ezt követően egy olyan oldalra kerül, ahol meg kell adni egy jelszót, amely 5 karakter hosszú kell, hogy legyen és tartalmazzon kis betűt és legalább egy számot. Ezt az oldalt utána zárja be!

 1. A következő linkre kattintva jut arra az oldalra, ahol a felhasználó névvel és jelszóval belépve elkezdhető az adatlap kitöltése: https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/Egyeni
 2. Kattintson a „Tanuló hozzáadása”

A megjelenő ablakban meg kell adni az adatokat (a továbbtanulás típusánál a 6 évfolyamos gimnáziumi képzést, külföldiek más választott képzési típust), majd kattintson a lap alján található”Mentés” gombra!

 1. Az általános iskola OM azonosítójának beírása után az entert leütve automatikusan betöltődnek a további iskolai adatok. Kattintás a” Mentés”
 2. Személyes adatok megadása: Értelem szerű kitöltés, ügyelve az értesítési címre. Az e-mail és értesítési telefonszám a „Szerkesztés” gombra kattintva adható meg. A végén kattintás a „Mentés” gombra!
 3. „Tanulmányi eredmények” résznél a „Megadok tanulmányi eredményeket” választva kell beírni az ötödik év végi és a hatodik félévi eredményeket, kiválasztva a tanult idegen nyelvet a legördülő részből. Az eddig beírt eredmények után „Tanulmányi eredmények mentése” gombra kattintva, folytatható még további tantárgyak eredményeinek rögzítése az „Egyéb tanulmányi eredmény” –t választva, majd újabb „Mentés”-t végezni.
 4. A „Továbbtanulási adatok” résznél Kattintson az „új jelentkezési adatok”gombra! Írja be a középiskola OM kódját (intézményünké:033649), majd kattintson a „Keresés” gombra! A megjelenés után kattintson a „Hozzáadás” Amennyiben több iskolába is szeretne jelentkezni, ismét az „Új jelentkezési adatok” megadására kattintva tehető meg. Ha befejezte, kattintson a „Tanulmányi adatok mentése” gombra!
 5. A jelentkezési sorrend beállítását a jelentkezési területek mellett jobbra megjelenő zöld illetve sárga nyilak segítségével teheti meg. A zöld nyíl felfelé, a sárga nyíl lefelé lépteti az adott képzést. Ez egy olyan sorrend, amit a megjelölt középiskolák nem láthatnak, csak az adatlapon fog szerepelni. Ez alapján bírálják el a beadott jelentkezéseket, ezért a sorrend meghatározása nagyon fontos.
 6. Amikor a jelentkezések beírásával végzett, kattintson a „Tanuló adatainak véglegesítése” gombra!
 7. Ellenőrizze a rögzített adatokat, szükség esetén módosíthatja azokat.
 8. A lap alján a „Tanulói adatlap PDF” illetve „Jelentkezési adatlap PDF” gombra kattintva nyomtathatja ki a szükséges dokumentumokat, melyeket aláírva legkésőbb február 15-ig (postára adás dátuma) juttathat el a megfelelő helyekre. Az adatlapot a Győri Központba (a kinyomtatott lap fejlécén található címre) postai úton, a jelentkezési lapot a középfokú iskolákba (személyesen vagy postai úton) juttathatja el.
 9. Részletesebb útmutató a SÚGÓ menüpontban található.

 A felvételi lapok postára adását ezekben az esetekben a szülőnek önállóan kell elvégeznie, a postára adás határideje: 2021. február 19.

Bármely probléma esetén forduljon iskolánkhoz személyesen vagy telefonon, a honlapon található elérhetőségeken és címen!

Sikeres jelentkezést!

Tisztelettel:   Dr. Majorné Bökönyi Beáta

intézményvezető helyettes

06/304960591