Kállói drámás siker

A Budapesti Fesztiválzenekar 2018-ban is meghirdette a nyolc éve hagyományteremtő szándékkal elindított Lásd, amit hallasz! című filmpályázatát 12 és 19 év közötti középiskolás diákok számára. A versenyzők feladata az volt, hogy Haydn 80. szimfóniájából inspirálódva készítsenek kisfilmeket. A fiatalok műfaji és technikai kötöttségek nélkül dolgozhattak, kamera híján akár mobiltelefonnal is rögzíthették a jeleneteket, sőt, számítógépes animációs programot is használhattak. A lényeg az volt, hogy a számukra legizgalmasabb eszközt és műfajt válasszák a megvalósításhoz.

A verseny mentora Nagy Zoltán rendező volt, a szakmai zsűri elnöke Csuja László filmrendező, tagjai Lichter Péter író-szerkesztő, Nagy V. Gergő, forgatókönyvíró, kritikus, Deák Zsuzsanna, a Cirko-Gejzír munkatársa, valamint a fesztiválzenekar muzsikusai, Polónyi Ágnes és Herboly László voltak.

Meghívó a díjátadóra

Az elkészült filmeket február végén bírálták el, a díjátadóra pedig – amely a napokban volt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen – a nagykállói Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium dráma tagozatos diákjai is meghívást kaptak. A fiatalok nem tértek haza üres kézzel, a Baba bevetésen című burleszkjükkel elhozták a zsűri szakmai díját.

– KM –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/Sqk_Fv-CeAU/4173624
Felkapott
További hírek