Két napon belül kétszer kapták el jogsi nélkül a nagykállói férfit – egy hónapra letartóztatták, börtönbe kerülhet

11 nappal ezelőtt
A nagykállói férfit 2020 novemberében súlyos közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette, és két évre eltiltotta a járművezetéstől is. Ennek ellenére a férfi idén szeptember 16-án este, illetve szeptember 18-án délután is úgy közlekedett Nagykállóban gépkocsival, hogy nem volt vezetői engedélye.
Mindkétszer igazoltatták a rendőrök, a második alkalommal őrizetbe is vették, hiszen csak így lehetett megakadályozni, hogy tovább közlekedjen jogosítvány nélkül.
Az ügyészség indítványára a bíróság egy hónapra elrendelte a vádlott letartóztatását is, mert ugyan beismerő vallomást tett, azonban szükséges volt a törvény szigorával megakadályozni azt, hogy újabb bűncselekményt kövessen el, hiszen hiába igazoltatták szeptember 16-án a rendőrök, rá két nappal ismét volán mögé ült. Az ügyészség két rendbeli járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a vádlottal szemben, ügyében a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni – közölte az ügyészségs.