Kettesfogatosaink jól hajtottak a döntőben

A napokban Izsák adott otthont a kettesfogatok A-kategóriás országos bajnoki döntőjének. A találkozón kilenc csapat képviseletében huszonhat fogat indult. Megyénk színeit ifj. Fekete György és Szakács Gábor (mindketten a Nyírbátori Lovas Egyesület versenyzői), valamint Tóth Csaba (Tisza-Menti LSK) versenyzője képviselte. Az igen rangos mezőnyben jól teljesítettek. Ifj. Fekete György egyéniben az ötödik, Tóth Csaba tizenharmadik, míg Szakács Róbert a tizennegyedik helyen zárt. Megyénk triója a csapatversenyben a harmadik helyen végzett.

Versenyzőink mindhárman fogatot építenek, igen jó lóállománnyal rendelkeznek, fiatal lovaikkal készülnek, hogy jövőre képviselhessék majd megyénket és a magyar fogathajtást Németországban, közelebbről Drebkauban, a világbajnokságon.

Félszáz fogat indul

Maradva a kettesfogatoknál, a C-kategóriás megyei döntő szeptember 9-én lesz a várossá avatásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Baktalórántházán. Megyénk nyerte el a C-kategóriás kettesfogat országos bajnoki döntőjének a megrendezését. Ez a rangos vetélkedés október hatodikán lesz Szakolyban. Minden megyét három fogat képviselhet; mivel a Nyírbátori Lovas Egyesület a verseny rendezője, az országosan kiírt kvalifikáló pontok alapján megyénk 6 fogattal indulhat. Az előzetes nevezések alapján félszáz kettesfogat várható az országos döntőre.

KM

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/F0Xhv2okxNo/3965914
Felkapott
További hírek