Kettős halál, omlásveszély és tüzek – Megyei katasztrófavédelmi hírek

3 évvel ezelőtt


Nyírgyulajon nyolc hektáron, Bökönyben öt hektáron, Nagyhalászban fél hektáron, Rétközberencsen ötszáz négyzetméteren, Nyírteleknél tíz négyzetméteren foltokban égett a száraz fű, az avar. A beavatkozók több vízsugárral, puttyonfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Károsodott egy lakossági gázcsonk Apagyon, a Bem József utcában hétfő délután. A tulajdonos telekrendezés közben tüzet gyújtott százötven négyzetméteren. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezésükkor a gázcsonk fáklyaszerű égését tapasztalták, három négyzetméteren égett a száraz fű. A szolgáltató kiérkezéséig egy vízsugárral biztosították a helyszínt, a tüzet kéziszerszámokkal és egy gyorssugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt.

A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók légzőkészülékben hatoltak be egy tiszalöki ingatlanba, ahol magas szén-monoxid koncentrációt mértek, majd az épület átszellőztetését végezték el. Az épületben két embert találtak, mind a ketten életüket vesztették.

Tégladarabok és törmelék hullott egy nyíregyházi templom tornyaiból hétfőn, amely a járókelőket veszélyeztette. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével a meglazult, veszélyes darabokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Gumiabroncs égett Nyírbátortorban, a Görögtemető utcában hétfő este, amelyet a nyírbátori hivatásos tűzoltók oltottak el egy gyorssugárral. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Nyíregyháza - Omlásveszély miatt kaptak riasztást a tűzoltók Nyíregyházán, mert a római katolikus társszékesegyház épületének homlokzatáról néhány tégla kiesett. A szakemberek a magasból mentő kosarából alaposan átvizsgálták az érintett részt, és hogy megelőzzék a baleseteket, a meglazult elemeke...

Tiszalök - Egy férfi és egy nő holttestére bukkantak a Petőfi utcai házban. A társhatóság munkatársai riasztották a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat Tiszalökre, egy Petőfi utcai családi házhoz. Az egység méréseket végzett és szén-monoxid jelenlétét mutatta ki az ingatlanban. A mentőszolgálat...
Forrás: