Kollégiumi Gólyatábor 2019

„Kollégista leszel? Hűha! Rossz a kaja, szekálnak a többiek, csicskáztatnak a felsőbbévesek”- hallja sok középiskolába készülő diák. S amikor ezek után remegő gyomorral, könnyes tekintettel aug.31-én, szombaton délelőtt 67 ifjú mégis átlépte a kollégium küszöbét, mit láttak?

A kollégiumvezető széles mosollyal fogadta az újoncokat, kedves nevelőtanárok bonyolították a beiratkozást, csillogó szemű, lelkes felsőbb évesek segítettek a tájékozódásban. Hát, igen. Mert ez a KORÁNYI!

A szokásosnak mondható adminisztráció, kollégiumvezetői tájékoztató után pedig indult a GÓLYATÁBOR!

Autóbusz vitt bennünket Máriapócsra, ahol a fatemplomban a Kisgólyák megismerkedhettek az éppen zarándokló pedagógusokkal együtt érkezett Trella Tibor atyával, majd Gorcsa György helyi kántor úr avatott be bennünket a kegyhely történetébe. A templomban éppen Akathisztoszt énekeltek a pedagógusok, amelybe néhányunknak –ha rövid időre is-sikerült bekapcsolódnunk.

Ezután mi, nevelőtanárok 4 helyszínen vártuk a Gólyácskákat, akiket vidám, játékos feladatokon keresztül igyekeztünk megismerni. A zarándokházban közösen elfogyasztott tartalmas vacsora után még belefért az időbe egy fagyi, vagy éppen a Kegyoltár környékének felfedezése is.

A koliba visszatérve sem unatkoztunk, hiszen előbb moldvai táncokat tanultunk, aztán pedig egy hangulatos tábortűznél énekelhettünk késő estig.

Vasárnap délelőtt 7 helyszínen folytatódott a játékos ismerkedés, és mire délután az idősebb kollégisták megérkeztek, Kisgólyáink is rutinos kolilakókká váltak.

Írta: Lazók Ilona

Fotók: Gazdag Tibor

DSC_6189

Forrás: Korányi Frigyes Görögkatolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Felkapott
További hírek