Korábban kezdődik a szezon

Az MLSZ megyei igazgatósága a hagyományoktól eltérően ezúttal nem rendezi meg a tavaszi felkészülést segítő, szokásos téli felkészülési tornáit a megyei felnőttcsapatai részére. Ez azt jelenti, hogy elmarad a januári Nyírerdő Teremtorna, valamint a januárban és februárban esedékes nagypályás tornát sem szervezik meg a jövő év elején.
– A műfüves nagypályás felkészülési tornát azért nem tudjuk megrendezni, mert az őszről elhalasztott bajnoki fordulók mérkőzéseinek pótlásai a tavaszi szezonrajt elé kerültek kiírásra. Felhívjuk az egyesületek figyelmét, amennyiben az élőfüves játéktereik nem lennének még alkalmasak ezen bajnoki mérkőzések lejátszására, a versenybizottság engedélyezi a megyében található és a megyei igazgatóság által hitelesített műfüves labdarúgópályák használatát – tájékoztatta lapunkat Kvaka Árpád megyei igazgató.

Január végén már pótolnak

Ami az elmaradt mérkőzéseket illeti: erről december 2-án hozott határozatot az igazgatóság versenybizottsága. Mint ismert, az amatőr labdarúgásban november 10-én bevezetett önkéntes részvétel után a Nyír-Wetland megyei I. osztályban az utolsó három őszi fordulóból egyetlen mérkőzést sem játszottak le az egyesületek. A megyei igazgatóság versenybizottságának döntése értelmében az elmaradt fordulókat a 2021. február 20-i tavaszi rajt előtti három hétvégén kell bepótolnia a csapatoknak. A 13. forduló játéknapja 2021. január 30–31., a 14. fordulóé február 6–7., míg a 15.-é február 13–14-e. A korábbról elhalasztott Fehérgyarmat–Nyírmeggyes felnőtt és U19-es, valamint a Mándok–Nyírmeggyes és Kemecse–Nagyhalász U19-es bajnokik új időpontjáról az érintett egyesületeknek kell megállapodniuk úgy, hogy a találkozókat legkésőbb 2021. április 15-ig be kell pótolni. A megyei kettő három csoportjában összesen 131 felnőtt és U19-es bajnoki mérkőzést nem játszottak le az ősszel, mely találkozók jelentős részét az utolsó három őszi forduló tette ki. A versenybizottság döntése értelmében az elmaradt fordulókat a 2021. március 6-i tavaszi rajt előtti három hétvégén kell bepótolnia a csapatoknak. A 13. forduló játéknapja 2021. február 13–14-e, a 14. fordulóé február 20–21-e, a 15.-é pedig február 27–28.-a. A másodosztályban többen már a február 6–7-i hétvégén is érdekeltek lesznek, hiszen a 9., 11. és a 12. fordulóból elhalasztott felnőtt és ifjúsági bajnoki találkozók pótlására a versenybizottság ezt az időpontot jelölte ki. Az érintett párosítások: Biri–Apagy, Encsencs–Ópályi, Nyírkarász–Tuzsér, Jéke–Szabolcsveresmart, Fényeslitke–Ladányi TC, Nyírcsaholy–Milota, Geszteréd–Nagykálló.

Április közepéig kell lejátszani

A korábbról elhalasztott Fényeslitke–Nyírkarász és Nagykálló–Nyíribrony felnőtt és U19-es bajnokik új időpontjáról az érintett egyesületeknek kell megállapodniuk úgy, hogy a találkozókat legkésőbb 2021. április 15-ig be kell pótolni. A megyei igazgatóság központilag kizárólag abban az esetben fogja eltolni ezen, őszről pótolt fordulókat, ha a mérkőzések időpontján még érvényben lesz az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetése. KM
Forrás: Szabolcs Online
Felkapott
További hírek