Kóstoltatják is majd Szatmár fekete aranyát

A megyénket képviselő települések között ott lesz Penyige is.

– Természetesen elvisszük azokat a biotermesztésű paprikákat és paradicsomokat, amelyeket Nyíregyházán már megcsodálhattak az érdeklődők. Egyébként több helyen is „hamisítják” ezeket a bioterméseket, vagyis rájuk fogják, hogy penyigei, ezért címkével hitelesítjük a zöldségeket – tájékoztatta lapunkat Juhász Gyula, Penyige polgármestere.

– Mivel a növények nagy területet foglalnak, mi Budapesten plusz területet kapunk. A nyíregyházi kiállításon dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár a standunkon kipróbálta a létránkat, s kérte, vigyük el a fővárosba ezeket a stabil, jó minőségű szerkezeteket, hogy mindenki lássa, lehet ilyeneket is készíteni. Viszünk kóstolót Szatmár „fekete aranyából”, a tartósítószer és cukor nélkül készített szilvalekvárból, valamint a zsíros kenyér mellé adunk kóstolót a már említett két zöldségből is, hogy a látogatók érezzék, mennyivel más az ízük.

KM


Megyénk kiállítói

Kölcse, Penyige, Ilk, Piricse, Zsurk, Tiszaadony, Nyírbogát, Nyírmeggyes, Kállósemjén, Nyírtass, Szamostatárfalva, Tiszadob, Paszab, Geszteréd.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/pLt5rnunutg/3625262
Felkapott
További hírek