Lecsapott a vihar Szabolcsban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Ruhaneműk égtek egy családi ház garázsában szombat reggel Kállósemjénben, a Haladás utcában. A nyírbátori és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kisebb területen a száraz aljnövényzet kapott lángra szombat délelőtt az M3-as autópálya mellett, a 245-ös kilométernél, Magy közelében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze szombat délután Kocsordon, a Hunyadi János utcában. A balesetben senki nem sérült meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Kétszázhúsz darab nagyméretű körbála égett szombat délután Porcsalmán, a Batthyány István úton. A mátészalkai hivatásos, a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámok, valamint munkagépek segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Fennakadt a járdán egy személygépkocsi szombat este Tiszaeszláron, a Rákóczi Ferenc utcában. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, valamint a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt.

Az átvonuló vihar kisebb károkat okozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Villám csapott egy lónyai családi ház kéményébe az esti órákban, a Kossuth Lajos utcában, ahol a tetőgerenda is kigyulladt, amit az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a megrongálódott füstelvezetőt visszabontották.

Szintén villámcsapás miatt borult le egy kémény az esti órákban Mátészalkán, a Bartók Béla utca egyik családi házánál és egy melléképület is sérült az égi jelenség miatt Eperjeskén, az Ady Endre utcában. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Több esetben a leszakadt faágak és az útra borult fák akadályozták a közlekedést. A tűzoltóknak Nyíregyházán, a Kölcsey Ferenc utcában, Mándok és Tuzsér között, Gulács és Tarpa között, Nyírbátor és Máriapócs között, valamint Nyírbátor és Piricse között kellett ilyen jellegű eseményeknél beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/4rR0cuGy-YQ/3580776
Felkapott
További hírek