Lezárult a projekt

A Procure – Creating a Good Local Economy through Procurement (Hatékony helyi gazdasági fejlesztése a közbeszerzések által) egy 11 partnerből álló, az URBACT III Program keretein belül megvalósuló hálózat volt, amelyet Preston Városi Tanácsa vezetett az elmúlt két éven keresztül. A projekt arra törekedett, hogy lehetővé tegye a transznacionális tudásmegosztást és tanulást a partnervárosok között. A Procure hálózat igyekezett a városokat összekötni és sikereket elérni a közbeszerzések terén, amit az állami hatóságok és a vállalkozások alkalmazhatnak termékek és szolgáltatások beszerzése esetén.

A hálózatot 2015 szeptemberében indult és 2018 májusáig tartott.

Két év alatt (2016 májusától kezdve), a Procure partnerek találkoztak egymással (mind a transznacionális – európai és helyi szinten is – a helyi szereplői csoportokon keresztül), hogy megvitassanak és feltérképezzenek számos témát; helyi akciótervek kialakításának céljából.

A Procure partnerek egyetértettek abban, hogy a projekt középpontjában transznacionális és helyi szinteken egyaránt a következőknek kell állni:

  • Megfelelni az európai és nemzeti szintű törvényeknek;
  • Költséganalízis és beszerzési stratégia elkészítése;
  • Innováció a beszerzésben: társadalmi és környezeti tényezők figyelembe vétele;
  • Helyi kis- és középvállalkozások bevonása, segítése;
  • Eredmények hatékony nyomon követése;

A projekt keretében elkészült, nagykállói Helyi Akcióterv visszatükrözi azokat az ismereteket, melyeket transznacionális és helyi szinten szerzett a fent említett területeken, továbbá iránymutatást ad a közbeszerzési tevékenységek hatékonyabbá tételére. Nagykálló jövőbeli akciói között szerepel egy helyi online adatbázis létrehozása, vállalkozói fórumok szervezése, éves költséganalízisek készítése, valamint helyi közbeszerzési stratégia készítése.

Forrás: http://nagykallo.hu/lezarult-a-projekt/
Felkapott
További hírek