(Mák)virágaink

Még alig, hogy kiültették Nagykálló utcáira, tereire az egynyári virágokat, néhány nap múlva már ki is tépték az Óbester Étterem és Kávézó előtti virágládákból a begóniákat a vandálok. Sajnos, idén is leírhatjuk: nem egyedi eset, mert eddig még minden évben ezt történt. Pedig ez a köz tulajdona, az elkövetők a jóérzésű embereket fosztják meg a szép környezet élményétől. Arról nem is beszélve, hogy más emberek munkáját teszik tönkre, akik esőben, vagy éppen a tűző napon dolgoznak, hogy örömet szerezzenek, hogy szebbé tegyék otthonunkat, Nagykállót.

A múlt héten az önkormányzat közfoglalkoztatott dolgozói különböző színárnyalatú kisbegóniával, vinkával, margarétával, muskátlival színezték újra a tereket, parkokat és az utak menti ágyásokat.

-A belvárosba, a Kállai Kettős térre, a templomkertekbe és a temető elé 650 tő vegyes színű vinkát ültettünk, a Szabadság téren elhelyezett virágládába pedig 350 kisbegóniát, illetve batáta virágot és euforbiát. A szakkórház főbejárata előtti virágágyásokba margarétát, dragont (más néven sárkányszárny) töveket ültettünk ki, míg a Nap Strand kertjébe és az Óbester Étterem és Kávézó kerthelyiségébe színes virágaitól pompázó muskátlik kerültek – sorolta Nagy Ilona.

A városgazda elmondta, hogy a közmunkaprogramban foglalkoztatott dolgozókkal a Bátori úti üvegházban évelő növényeket is nevelnek, többek között török szegfűt, gyűszűvirágot, csillagfürtöt, díszfüvet, amelyeket a későbbiekben, július-augusztus hónap folyamán ültetnek ki Nagykálló köztereire. Céljuk, hogy költséghatékonyan, elsősorban saját nevelésű, évelő virágok kerüljenek az ágyásokba.

-Cserébe mi azt kérjük a lakosságtól, hogy vigyázzanak a virágokra, ne tépjék ki, ne tapossák le azokat. Engedjék meg, hogy mások is örömüket leljék a virágok szépségében – tette hozzá Nagy Ilona városgazda.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek