Megalakult a nemzetiségi önkormányzat

A helyhatósági választást követően, október 29-én megalakult a Roma Nemzetiségi Önkormányzat városukban.

 

Nagykállóban az október 13-án megtartott nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a roma kisebbség esetében történt meg a szavazatok leadása. A választás kitűzésekor a központi névjegyzékben az adott nemzetiség regisztráltjainak száma alapján 5 fő képviselőjelölt szerezhetett mandátumot.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat közelmúltban zajló alakuló ülésén Nagy Tibor Józsefné, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményeit. Elmondta, hogy településünkön a szavazóköri névjegyzékben szereplők száma 399 fő, a szavazáson 259-en jelentek meg, s az urnákba 255 érvényes szavazólap került. Mandátumot szerzett: Bogdán Zoltán (Lungo Drom – 117 szavazat), Hamza Róbert (Lungo Drom – 114 szavazat), Dobó Lajos (Lungo Drom – 114 szavazat,) Hegedüs Imre (Lungo Drom – 108 szavazat), Balogh János (RPM – Roma Polgárjogi Mozgalom B-A-Z Megyei Szervezete – 96 szavazat). Az eredmények ismertetése után a képviselők letették hivatali esküjüket, s az elnök asszonytól átvették megbízólevelüket.

Az ülésen a képviselők döntöttek arról, hogy a nemzetiségi önkormányzat elnöki feladatait a jövőben is Bogdán Zoltán látja el, míg az elnök-helyettesi tisztséget Hamza Róbert tölti be. Az elnök ezután ismertette, hogy az újonnan megalakult Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai munkájukat az elkövetkezendő öt évben is, akárcsak az előző ciklusban, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik. Legfontosabb feladatuk, hogy munkájukat a település roma lakosságának megelégedésére, s azok felemelkedéséért végezzék.

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek