Megkoszorúzták a Tanoda és Szilágyi István Emlékház épületét.

A jubileumi év alkalmából megkoszorúzták a Tanoda és Szilágyi István Emlékház épületét.

 

Tíz évvel ezelőtt, 2010. június 1-én nyílt meg városunk negyedik állandó muzeális kiállítóhelye, a Tanoda, mely iskolatörténeti emlékeinket őrzi és mutatja be a nagyközönség előtt. A Nagykállói Általános Iskola alsó tagozatos épületének udvarában áll az egykori latin gimnázium, akkori nevén a Schola Reformata Magno-Kalloviensis épülete, amely 1730-ban épült és egykor nemcsak, hogy a megye, a régió első, de több mint egy évszázadon át az egyetlen gimnáziumaként funkcionált.

Idén ünnepli működésének 15 éves jubileumát a Szilágyi István Emlékház és Helytörténeti Gyűjtemény. Az épületben néprajzi és helytörténeti gyűjteményt talál a látogató.

A jubileum alkalmából Horváth Tibor, Nagykálló Város polgármestere és Márton Lászlóné, a nagykállói muzeális intézmények vezetője koszorút helyezett el a Tanoda és a Szilágyi István Emlékház falán. Az egykor tetszetősen kialakított kiállítóhelyeken hol jobban, hol kevésbé, de meglátszik az idő vasfoga, Horváth Tibor városvezető ezért elmondta, hogy a közeljövőben sort kerítenek az emlékhelyek felújítására.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek