Meleg étel kiszállítással segít az önkormányzat

Meleg étel kiszállítással segít az önkormányzat

 

A koronavírus-helyzet kapcsán, a veszélyhelyzet kihirdetését követően, nagyon sok munkahely megszűnt, jobb esetben szabadságra küldték a munkatársakat, vagy otthoni munkavégzésre álltak át. Az önkormányzatoknak azonban vannak kötelezően ellátandó feladatai. Ilyen például a szociálisan rászorult idősek étkeztetése, ellátása és az intézményi gyermekétkeztetés biztosítása a településeken.
-Nagykálló Város Önkormányzata – ebben a rendkívüli helyzetben, a szociális ellátáson túl – azzal próbál segíteni, hogy rendkívül kedvezményes áron a Nagykállói Közhasznú Nonprofit Kft. által működtetett konyhán ebédet készít, melyet Nagykálló minden lakosa megrendelhet és ingyenesen kiszállításra kerül. Tehát nem csak a 60 év fölöttiek, hanem bárki számára a város területén – tájékoztatott Szabolcsi Kata, a Korányi konyhát üzemeltető Nagykállói Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. – A lakosság részére a napi menüt kedvezményes, 680 forintos áron biztosítjuk, amely a 0620/507-0182 és a 0620/442-6643 telefonszámokon rendelhető meg.
Az ügyvezető elmondta, hogy a konyhán naponta több mint 300 adag étel készül, azonban igény szerint ennél nagyon megrendelést is teljesíteni tudnak. Dolgozóik egészségének megóvása érdekében, a kötelező védőfelszerelések biztosításán túl, mindent megtesznek, például az ételt a lakosság kizárólag a konyha területén kívül, érintésmentesen, egyszer használatos edényben vehetik át, hozott ételesbe nem szolgálnak ki.
-Tehát nálunk nem állt meg az élet! Munkavállalóink közül csak néhányan nem tudták vállalni a munkát, elsősorban azok, akiknek az egészségi állapota, vagy a családi körülményei ezt nem tették lehetővé, például akik kiskorú gyermeket nevelnek és a felügyeletet biztosítani kell számukra. A többség részéről azonban egyfajta áldozatkészséget tapasztalok. Azt érzem, hogy ők szívvel-lélekkel szeretnének helyt állni, segíteni azoknak, akik igénylik az étkezést, akik rászorulnak, önállóan nem tudják saját maguk ellátását, étkezését megoldani – tette hozzá Szabolcsi Kata ügyvezető.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek