“Mi a héten eddig csak firkálgattunk…”

A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 25. fordulójában szombaton négy mérkőzést rendeznek. A négy meccse veretlen és legutóbb a Mándokot alaposan helybenhagyó Vásárosnamény a négy meccse nyeretlen és egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródó Csengert fogadja.

Dobogósok harca

Az utóbbi időben megtáltosodó és egy hónapja veretlen Mátészalka a múlt heti, Tiszavasváriban aratott diadala után a sokáig veretlen, de az elmúlt fordulókban sokat botladozó Mándokot fogadja. Tempfli Imre nehéz mérkőzésre számít, Kiss Gábor pedig abban bízik, hogy csapata visszatér az általuk már jól ismert, nyertes ösvényre. A tavasszal még veretlen és a bajnokságban vezető Nagyecsed a dobogóra igyekvő, de két fordulóval ezelőtt Gyulaházán kapituláló Nagyhalászt fogadja. Mindkét szakvezető izgalmas mérkőzésre számít. Baktalórántházán két középmezőnyhöz tartozó csapat találkozik, a hazai együttes a 10., míg a vendég Tiszakanyár a 8. helyről várja a találkozót. A Bakta az Ibránytól elszenvedett vereségét feledtetné, a Tiszakanyár pedig a hazai, Fehérgyarmat elleni döntetlent javítaná. Vasárnap rendezik a forduló rangadóját, a legutóbbi négy meccsén tizenegy gólt vágó és a tabella harmadik helyén posztoló Ibrány az őket két ponttal megelőző Nyírgyulajt fogadja. Hazai győzelem esetén a két gárda helyet cserélne a tabellán. Alsóházi derbin látja vendégül a sereghajtó Tiszavasvári az utolsó előtti Gyulaházát.

Javítana a Gyarmat

A hazaiak helyzete egyre reménytelenebb, vereségük esetén már tizenkét pont lenne a lemaradásuk. A múlt heti nagyhalászi mérkőzésén három emberét is elveszítő Balkány a gyulaházi győzelmével négymeccses nyeretlenségi szériáját megszakító Tarpát fogadja. Az elmúlt fordulóban döntetlent játszó, előtte viszont zsinórban ötször is vesztő Fehérgyarmat a táblázaton egyre lejjebb csúszó Kisvárdával játszik.

BB

Labdarúgás: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 25. forduló (kezdés 17, ifi 15), szakvezetői várakozások

Vásárosnamény (7.)–Csenger (14.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Remélem, a fiúk nem értékelik túl a mándoki meccset, mert ilyen mérkőzés csak öt-hat évente van egy csapat életében. Viszont az utolsó négy mérkőzésen mutatott teljesítményünkből meríthetünk, és akkor újra eredményesek lehetünk egy olyan Csenger ellen, amely az életéért küzd.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Nekünk most már minden meccs élet-halál harc, minden pont fontos. Erről szól a következő hat meccsünk.

Mátészalka (13.)–Mándok (4.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, de szeretnénk folytatni jó sorozatunkat és lehetőleg megszerezni mindhárom pontot.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Úgy gondolom, hogy nemcsak a jó szériában kell csapatként funkcionálni, hanem az ilyen pofonok után is. Képesnek tartom a játékosaimat arra, hogy összeszedjék magukat és tovább küzdjenek a dobogós helyezésekért.

Nagyecsed (1.)–Nagyhalász (5.)

Ádámszki Róbert, Nagyecsed játékos-edzője: – A dobogóért folytatott harc miatt kiélezett meccsre számítok. Két jó csapat találkozóján bármi megtörténhet, de remélem, a hazai pálya mellettünk szól.

Ludánszki István, A Nagyhalász játékos-edzője: – Háromesélyes találkozó lesz a nagyecsedi, remélem, helyzeteinkkel jól tudunk majd gazdálkodni, és mi örülhetünk a mérkőzés végén. Izgalmas meccsre számítok egy igen jó ellenféllel szemben.

Baktalórántháza (10.)–Tiszakanyár (8.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Remélem, a legutóbbi mérkőzésen tapasztalt lelkes játék továbbra is jellemző lesz ránk. Ha ez így lesz, akkor visszaszerezhetjük az ősszel elhullajtott pontokat.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Közhely, de aki hét közben csak firkál, az hétvégén sem fog tudni rajzolni. Mi a héten eddig csak firkálgattunk, így kíváncsian várom, hogy mi leszünk-e az első csapat, akinek sikerül az a bravúr, hogy megtanul rajzolni egy ilyen „szenzációsan” leedzett hét után.

Gyulaháza (15.)–Tiszavasvári (16.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Túl sok variációs lehetőségünk nincs, ha szeretnénk versenyben lenni a bennmaradásért, akkor ezt a meccset hoznunk kell.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Egyre kilátástalanabb a helyzetünk, de amikor vállaltuk a megmérettetést, tisztában voltunk vele, hogy eljöhet ez az idő is. Fontos, hogy legyen tartásunk és helytálljunk a hátrálévő fordulókban, Gyulaházára sem feltartott kézzel megyünk, célunk a győzelem.

Balkány (9.)–Tarpa (6.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sajnos a Halász ellen szerencsénk sem volt, és még három játékosom ki is esett. Ennek ellenére bízom a maradék csapatomban, a Tarpa kiszámíthatatlan, éppen ezért veszélyes is. Remélem, hogy sikerül felnőnünk a feladathoz és meg tudjuk szerezni a három pontot.

Márton István, a Tarpa edzője: – Van, aki úgy tud segíteni a csapatán, ahogy múlt héten mi tettük Illés Gyulával, Franciaországból szurkoltunk a fiúknak! Igaz, itt nagyon különleges érzés kerített hatalmába, az U13-as gyerekeink egymás után három meccset hoztak le kapott gól nélkül! Szeretném már ezt az élményt a felnőtteknél is átélni negyvenvalahány meccs után! Ha így lesz, az minimum pontszerzéssel érne fel Balkányban.

Ibrány (3.)–Nyírgyulaj (2.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Ismét egy nagyon jó erőkből álló ellenfelet fogadunk, de nekünk hazai pályán nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A tavasz egyik legnehezebb és legfontosabb mérkőzése vár ránk hétvégén. Szeretnénk jó eredménnyel zárni.

Fehérgyarmat (12.)–Kisvárda II. (11.)

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Remélem, sérültjeink hadra foghatóak lesznek, ebben az esetben minden esélyünk meglesz arra, hogy javítsunk kétség kívül gyászos hazai mérlegünkön. Ellenkező esetben küszködni fogunk ismét.

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Ez egy fontos mérkőzés számunkra. Nehéz meccsre számítok, de szeretnénk három ponttal gazdagabbak lenni.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/bMXGG56j5RA/4216794
Felkapott
További hírek