Mulatós majális Nagykálló-Harangodon

Nagykállóban idén is régi, szép szokással, a májusfaállítással kezdődött a majális Harangodon. A hagyományok szerint a szerelmes pár férfitagja állította kedvese számára a szalagokkal, virágokkal feldíszített fát annak kapuja elé. Nagykállóban évről évre a harangodi dombtetőn állítják fel a város – színes szalagokkal díszített – májusfáját a Kállai Kettős Gyermek Néptáncegyüttes és a Kállai Kettős Ifjúsági Néptáncegyüttes közreműködésével. Ezután a tánccsűrben a két művészeti csoport bemutatóját láthatta a közönség, illetve részesei lehettek annak, ugyanis a fiatalok táncba vitték a nézőközönséget. Ezt a Kállai Lakodalmas Egyesület produkciója követte, szintén a tánccsűrben. A virtuóz bemutatók után a mulatós zene töltötte be a Harangodot, amihez a zenét Csonka László muzsikus szolgáltatta. A nap fellépője V-Zoy mulatós zenész volt, akivel a tűző nap ellenére is sokan együtt mulattak a Harangodon.

A sátrak és a fák árnyékában ezalatt a bogrács és a fakanál „szakértői” szorgoskodtak a Májusfakanál elnevezésű főzőversenyen, akik a rendezvény szervezői által felajánlott hozzávalókból slambucot főztek. A zsűri döntése alapján a mai napon első helyezett a Pindur Palota Bölcsőde munkatársai által készített étel lett.

A gyerekeket és az érdeklődő felnőtteket a Nagykállói Népművészeti Egyesület tagjai kézműves foglalkozásokra, a Nagykállói Csillagösvény Íjász Egyesület (íj)lövészetre, a rendezvény szervezői pedig ügyességi, játékos vetélkedőkre várták Nagykálló-Harangodon.

 

Forrás: http://nagykallo.hu/mulatos-majalis-nagykallo-harangodon/
Felkapott
További hírek