“Nem bánnám, felemás érzés kerítene hatalmába” – A fele sem tréfa, de még dráma is lehet


A Vásárosnamény nem viccel. Ha valakinek eddig bármilyen kétsége lett volna, hogy a beregiek halálosan komolyan gondolják a bennmaradás kiharcolását, nos azok valószínűleg dobdtak egy hátast. A sereghajtó ugyanis – tavaszi nyitófellépésén – alaposan elpáholta az egyébként az élcsoport betonbiztos tagjának elkönyvelt Nyírgyulajt: az 5–1-es siker pedig a napnál is világosan jelzi, ennek a felek sem tréfa. Olyannyira nem, hogy az immár Farkas Béla vezényelte legénység ibrányi túrája máris a megyei első osztályú bajnokság soros körének egyik legütősebb összecsapásává avanzsált. A hazaiak baktai veresége következtében a felek között hat pontra olvadt a különbség, nem szükséges diploma annak kisakkozása, hogy a vendégek újabb győzelme kisebb drámával érne fel a riválisok – no meg természetesen az Ibrány számára.

Az élen nyomuló balkányiak megőrizték veretlenségüket a mindig rázós fehérgyarmati túra során, sőt, ha az utolsó pillanatokban nem rontanak tizenegyest, nyolc egységnyire hizlalták volna előnyüket a második Nagyecseddel szemben. Persze, így sem áll rosszul a szénájuk, mindazonáltal a tavaszi hazai premier, midőn a Sényőt fogadják, ugyancsak tartogathat veszélyeket. Kiváltképp, hogy kapusfronton akadnak gondjaik, Gyarmaton például mezőnyjátékos, Buka Bence védett a hajrában…
Némi csúszással (a csonka tavaszi rajt, illetve a Szakoly kiszállása miatt…) a Tuzsér is becsatlakozik. A februárban előrelépett, immár játékos-edzőként ténykedő Gergely István otthon debütál, méghozzá a két döntetlennel indító Gyulaháza elleni partin. Mivel az alsóházban egymás sarkát tapossák a riválisok, mindkét félnek égetően szüksége van a sikerélményre – főként a pontokra. Ebbe a körbe tartozik a Mándok is, amely a masszív Nagyhalásszal viaskodik, és istenigazából csupán a győzelem adhat reményt arra, hogy esélye legyen elhagyni a veszélyzónát.

A Mátészalka–Baktalórántháza találkozó jelentős múltra tekinthet vissza. Az idén először saját közegükben szereplő házigazdák nyilván mielőbb ki akarnak törni az alsóházból, nem mellesleg Fogarasi Zoltán sikerrel kíván bemutatkozni a szatmári közönségnek.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 18. forduló (kezdés: 14, ifi: 12)

Szombat

Tiszavasvári (3.)–Nagyecsed (2.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Rutinos játékosokból álló, nagyszerű nagyecsedi csapatot fogadunk a hét végén. Az ősszel a mi szemszögünkből balszerencsés meccsen szenvedünk súlyos vereséget. Most nem lehet más célunk minthogy legyőzzük ellenfelünket.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Jól szereplő Tiszavasvári otthonában lépünk pályára, ami minden szempontból rangadónak tekinthető. Abban bízom, hogy az ilyen fajsúlyú mérkőzéseken jobban szoktunk teljesíteni, ebben az esetben pontokkal távozhatunk.

Mátészalkai MTK (12.)–Baktalórántháza (8.)

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – A mi helyzetünkben minden pontnak óriási jelentősége van, ezért megbecsüljük a múlt heti döntetlenért járó pontocskát is, bár elég fájó volt tudomásul venni, hogy alig egy percen múlt a győzelmünk. De nincs időnk sopánkodni, csak előre nézünk és a következő feladatra koncentrálunk, amit szintén nem lesz könnyű megoldani, hiszen az idei Amatőr Kupa döntőse látogat hozzánk, amely bárhol bárkire nagy veszélyt jelent. Mivel szeretnénk minél előbb elkerülni a veszélyzónából, ezért az első tavaszi hazai mérkőzésünkön minden idegszálunkkal a három pont megszerzésére törekszünk majd, de ehhez a viszonylag stabil védekezésünk mellett a legutóbbinál sokkal többször kell helyzetbe kerülnünk, és azok hatékonyabb kihasználása is döntő lehet majd a végeredmény szempontjából.

Illés László, baktalórántházi edző: – Rég történt már velünk olyan, mint az előző fordulóban, mérsékelt teljesítménnyel tudtunk meccset nyerni. Ilyenkor felemás érzéseim vannak, mert a győzelemnek természetesen nagyon örülök, de a mutatott játék hagyott kívánnivalót maga után. Szalkán komoly változások történtek, ugyanakkor nem bánnám, ha a hét végén ugyanez a felemás érzés kerítene hatalmába…

Tuzsér (11.)–Gyulaháza (13.)

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Számunkra egyértelmű, hogy győzelemmel szeretnénk bemutatkozni, mindenki tisztában van a bajnoki rajt jelentőségével. Különösen ebben a helyzetben, mert ezt akár hatpontos meccsnek is nevezhetjük.

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Az az igazság, a tavasszal elért eredmények és a játékunk reménytkeltő, ezért bizakodással tekintünk a tuzséri meccs elé.

Mándok (14.)–Nagyhalász (7.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Az első hazai mérkőzésen semmi mást nem tudok elfogadni, csak a győzelmet!

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Nehéz mérkőzésre számítok. Ha a helyzeteinkkel jól sáfárkodunk, és mindez jó játékkal párosul, akkor lesz esélyünk idegenben pontokat szerezni.

Nyírgyulaj (4.)–Fehérgyarmat (5.)

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Nagy pofonba szaladtunk bele az elmúlt fordulóba, éppen ezért nincs más lehetőségünk, győznünk kell.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Úgy tűnik, a múlt héten a nyírgyulaji csapat becsületén csorbát ejtettek, amit nyilván ellenünk kíván kiköszörülni. Ugyanakkor a mi minimális célunk a tavaszi veretlenségünk megőrzése.

Vasárnap

Ibrány (10.)–Vásárosnamény (15.)

Paulik István, ibrányi edző: – A hétvégén mindenképpen az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot. Ehhez javítani kell a helyzetkihasználásunkon és még fegyelmezettebben, nagyobb koncentrációval kell játszanunk.
Farkas Béla, vásárosnaményi edző: – Ha tovább javulunk fegyelemben és a helyzetkihasználást tekintve, akkor léphetünk még egyet előre.

Cellspan-Balkány (1.)–Sényő-Carnifex (9.)

Mirgai László, balkányi edző: – Nem panaszképpen mondom, de sok gonddal küszködünk. Egyelőre fogalmam sincs, vasárnap mennyi emberre számíthatok és miként fogunk kiállni. De bárhogy is alakul, meg kell oldani ezt a nehéz feladatot! A Sényő jó csapat, ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a győzelem érdekében, majd meglátjuk, ez mire lesz elég.
Ember Roland, sényői edző: – Bár ugyanúgy készülünk, mint a többi meccsre, azt azért nem mondanám, hogy ez egy lesz a sok közül. Az aktuális első helyezettet ugyanis mindenki szeretné legyőzni, erre törekszünk mi is.

Szabadnapos: Rakamaz.

Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/opq12w6fJl8/3405315
Felkapott
További hírek