Nem kevés munkát adott a vihar a tűzoltóknak – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Harmincnégy esetben vonultak hétfőn az átvonuló vihar miatt a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kisvárdai járás területén tizenkilenc esetben útra borult fák és leszakadt ágak eltávolításánál, kilenc esetben elöntött pincéknél avatkoztak be, ahol a nagy-mennyiségű víz eltávolításánál segítettek, négy helyen pedig az épületben keletkezett károk felszámolásán dolgoztak. A kisvárdai hivatásos egységek mellett Záhonyból, Mátészalkáról, Nyírbátorból, Nyíregyházáról, Baktalórántházáról, Fehérgyarmatról érkeztek hivatásos tűzoltók, de a vásárosnaményi önkormányzati és a demecseri, valamint az ajaki és tarpai önkéntesek is ezeken a helyszíneken nyújtottak segítséget. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Forrás: youtube / Kisvárda Master Good SE

Öthektáros területen az akácerdő aljnövényzete és vágástéri hulladék gyulladt ki hétfőn délután Nagykálló és az Újszőlőskert között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral, kéziszerszámok és puttonyfecskendők segítségével oltották el a lángokat. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Személyi sérülés nem történt.

Lakossági gázcsonkot vágtak át fűkaszálás közben hétfőn délelőtt Bátorligeten, a Rákóczi utcában. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a sérült vezetéket elszorították és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, a beavatkozás idejére egy embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát. A mátészalkai iparbiztonsági felügyelő káreseti helyszíni szemlét végzett.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Kisvárda - Szeptember 3–án délután öt óra körül szürke felhők és nyomasztó, páradús levegő volt észlelhető Kisvárdán. Nem is sokára széllel meg is érkezett, s esni kezdett a sűrű eső és bizony jött vele a jég is. Szerencsére az eső mérsékelte a borsó, meggy és idomtalan nagyságú jegek kártékony h...
Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/LHDYVZX-zyo/3972078
Felkapott
További hírek