Nemzetközi bajnokság helyszíne volt a Nap Strand

Hétvégén ismét Nemzetközi Strandröplabda Bajnokságot tartottak a Nap Strandon. A viadalt a NARE (Nagykállói Röplabda Egyesület) szervezte.

Szombat reggel tizenkét női és férfi játékosból álló, amatőr röplabda csapat sorakozott fel a Nap Strand homokos pályáin, hogy „megmérkőzzenek” egymással. A nemzetközi sporteseményt ezúttal is az idén 10 éve alakult NARE hívta életre immár tízedik alkalommal.

A strandröplabda bajnokságra a megye különböző pontjairól, illetve az országhatáron túlról – Lengyelországból és Szlovákiából – is érkezek játékosok, míg a romániai és ukrajnai csapatok a koronavírus miatt életben lévő (részleges) határzár miatt nem tudtak eljönni.

A játékszabályok ismertetése és a csapatok kisorsolása után Popovics József, a Nagykállói Röplabda Egyesület elnöke, a rendezvény főszervezője köszöntötte a résztvevőket, majd Nagykálló Város polgármestere, Horváth Tibor megnyitotta a tornát. A városvezető beszédében többek között szólt arról, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent megtesz a sportélet fejlődéséért, aminek első lépéseként kiépített lelátó került a strand homokos pályája mellé, illetve a jövőt illetően is támogatásáról biztosította azokat a sportegyesületeket, köztük a NARE csapatát, melyeknek aktív szerepe van Nagykálló spotéletében.

Az egész napon bajnokság eredményhirdetésekor a dobogó legmagasabb fokára az egyik nagykállói együttes, a NARE II tagjai állhattak. A második a Királyhelmecről (Szlovákia) érkezett Íris I lett, míg a harmadik helyen a Báthory Barátok csapata végzett.

 

Forrás: Nagykálló Város Önkormányzatának Hivatalos Honlapja
Felkapott
További hírek