Olvasóinkat megrendítette, ami Márkóval történt – Hála nekik, több mint 300 ezer forint gyűlt össze a család bankszámláján!

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze az érpataki Pankotay család bankszámláján olvasóink szívből jövő felajánlásainak köszönhetően. Mint ismeretes, Segítünk akciónkat a súlyos balesetet szenvedett, életmentő műtéteken átesett s hosszú rehabilitáció elé néző, 16 éves Márkó gyógyulása érdekében hirdettük meg február elején.

– Álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sok szeretetet, biztatást és támogatást kapunk majd olyan emberektől, akiket nem is ismerünk – mesélte örömkönnyeivel küzdve csütörtökön a fiú édesanyja, Gyöngyike.

Gyökeresen megváltozott

– Márkót hetente háromszor Debrecenbe kell vinnem speciális kezelésekre, az adomány nagy részét az utazási és egészségügyi kiadásokra fordítjuk. Jó hír, hogy a fiam újra iskolába jár, a birisi Dankó Pista alapítványi intézmény 10. osztályába, mint a baleset előtt, de a viselkedése és a képességei már nem a régiek.

– Szinte állandó felügyeletre szorul, gondjai vannak az írással és olvasással, nem tud bánni a pénzzel, irritálja a hangos beszéd és a zaj. Az egykor harsány, vagány kamaszból rendkívül csendes, visszahúzódó fiú lett, aki értelmileg körülbelül egy alsó tagozatos diák szintjén áll jelenleg.

– Bár a régi osztálytársait és tanárait nem ismerte meg, amikor visszatért az iskolába Márkó, határtalan örömmel és szeretettel üdvözölték őt. Nagyon megértőek, elfogadóak és segítőkészek vele szemben, napi két órában külön foglalkoznak vele a pedagógusok.

– A közvetlen családtagjait már megismeri, de rajtunk kívül szinte mindenkit idegenként kezel. Gyökeresen megváltozott a személyisége, amit egyfelől nehéz megérteni és megemészteni, másfelől hálát adhatok a sorsnak, hogy egyáltalán életben maradt a szörnyű baleset után, és esélyt kapott a felépülésre.

– Tegnap a nyíregyházi kórházban jártunk, ahol újabb elmeszakértői vizsgálaton esett át Márkó. Mindent megteszünk érte, amit lehet, küzdünk és bízva bízunk, reménykedünk – mondta az édesanya.

KM-PI


Bankszámlaszám:

Szabolcs Takarékszövetkezet
68800051-15210164-00000000


Hatalmas erőpróba ezt végigcsinálni

Nyíregyháza, Érpatak – A legnehezebb szembenézni a felismeréssel: a gyerekünk már soha nem lesz az, aki volt – írja olvasónk.

„Vissza akarom kapni a kisfiamat!” – Segítséget kér a geszterédi buszbalesetben súlyosan megsérült fiú édesanyja

Érpatak – A Nagykálló és Geszteréd között történt balesetben két ember meghalt, további kettő súlyos, huszonnégy pedig könnyebb sérülést szenvedett – számoltunk be a drámai hírről tavaly, pár nappal a tanévkezdés után, lapunk szeptemberi számában.

Videó: “Az a Márkó, akit elengedtem az iskolába már soha nem jön haza” – mindent újra kell tanulnia a fiúnak

Semmire sem emlékszik a baleset előtti életéből az a fiú, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba a szeptemberi buszbaleset után. A diákokat szállító járat Érpataknál ütközött egy mikrobusszal. Az abban ülők közül ketten meghaltak. A diákok közül ketten voltak életveszélyben. Egyikük a 16 éves Márkó. Az RTL Klub riportja.

Egy hároméves értelmi szintjén van a geszterédi buszbalesetben megsérült fiú

Még szeptemberben ütközött egy iskolabusz és egy kisbusz Geszteréd és Nagykálló között. A szerencsétlenségben két ember meghalt és többen súlyosan megsérültek, köztük Márkó is, akinek a baleset következtében teljesen törlődött a memóriája és most nevelőapját is elveszítette – adta hírül a Blikk.

Tragédia: Iskolabusz ütközött mikrobusszal – Ketten meghaltak Nagykálló és Geszteréd között

Ketten meghaltak, és több mint tucatnyian megsérültek egy frontális ütközés nyomán hétfő délután Nagykálló közelében.


Halálos tömegbaleset Nagykállónál: két diák életveszélyes állapotban van

Két diákot életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vittek kórházba, miután hétfőn délután egy iskolabusz frontálisan ütközött egy kisbusszal Ludastónál, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében.


Forrás: http://feedproxy.google.com/~r/szon/nagykallo/~3/MSwxEyxx7hk/3397613
Felkapott
További hírek